Zuid Nederland

Kaart en gidsen voor Noord-Brabant

Op deze pagina vind je de kaarten van onze gezellige zuidelijke provincie Noord-Brabant, vol met leuke steden en prachtige natuurgebieden. Het Brabantse landschap is erg verschillend, en dat maakt het alleen maar leuker. Bij Zeeland en Zuid-Holland is het erg waterrijk, met onder andere de Biesbosch, het Hollands Diep en de Oosterschelde. Landinwaarts is het een stuk droger, en vormen gebieden zoals de Drunense Duinen de natuur, en richting Limburg vind je vogelparadijzen zoals natuurpark de Groote Peel! Qua leuke steden heeft Brabant het vooral van Breda en Den Bosch, echte sfeersteden. Ontdek Brabant nu met kaarten van de Noorderzon! Meer weten over de kaarten van deze zuidelijke provincie van Nederland? Kom nu langs of lees onderaan verder!

Resultaat 1–24 van de 56 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Brabantse steden

Brabant staat vol met leuke dorpen en steden, en daarvan gaan we wat dieper in op Breda en Den Bosch. Waar Breda een echte studentenstad is, is Den Bosch dat iets minder. Het Bredaase centrum staat vol met gezellige cafés, met name rond de Grote Kerk en de haven van de stad. Vanaf de haven heb je ook mooi uitzicht over de Nieuwe Mark en het Spanjaardsgat. Verder staan in- en om Breda nog een groot aantal leuke kasteeltjes, zoals kasteel Bouvigne. Door de jaren heen is Breda regelmatig een frontstad geweest en als bijnaam heeft Breda dan ook Nassaustad.

Den Bosch is de hoofdstad van de provincie, en staat bekend om haar gezelligheid. Het centrum van deze voormalige garnizoensstad wordt gedomineerd door de grote Sint-Janskathedraal, die hoog boven de bebouwing uitsteekt. Andere trekpleister van de stad zijn verscheidene theaters, evenementgebouwen en talloze festivals. Tijdens Kwek en Carnaval transformeert de stad zichzelf tot Oeteldonk en is het een groot feest! Ontdek de steden van Brabant met een stadskaart van de Noorderzon! 

Daarnaast rij je vanuit Zuidelijk Brabant zo België binnen, en kan je op bezoek gaan in de leuke Belgische steden zoals Antwerpen of Gent! 

Kaarten van de Brabantse natuur

De Biesbosch is een prachtig moerasachtig natuurgebied waarin de natuur grotendeels vrij spel heeft. Het gebied bestaat uit tientallen eilandjes waarvan een groot deel beschermd en ontoegankelijk is, en is gelegen tussen de Merwede en de Maas. Aan de westkant van de Biesbosch komen deze grote rivieren samen en vormen het Hollands Diep. De talloze kanaaltjes en riviertjes lenen zich perfect om een kano te huren en het water op te gaan. Voor degenen die liever op land blijven zijn er ook genoeg wandelpaden. Echter, ver kom je niet zonder het water over te gaan, dus bereid je wel voor op pondjes!

Verder naar het oosten verdroogt het Brabantse landschap, en vind je onder andere de Drunense Duinen, een paar kilometer ten noorden van Tilburg. Dit natuurgebied bestaat voor een groot deel uit stuifzand en naaldbossen, maar er zijn ook wat nattere gebieden richting Udenhout. Het gebied ziet eruit als een woestijn en wordt dan ook de Sahara van Nederland genoemd! Erg bijzonder!

Ricting Limburg vind je natuurpark de Groote Peel. Dit ware vogelparadijs is een oude hoogveenvlakte en is buiten de wandelpaden nog zeer moerassig, en men moet beslist opletten! Zorg daarom dat je een wandelkaart of fietskaart van de Noorderzon bijhebt, zodat je nooit de weg kwijtraakt! 

 

Blogs over Noord-Brabant
Blogs over Kaarten en gidsen