Zuid Nederland

Kaarten en gidsen voor Noord-Brabant

Noord-Brabant, een provincie met levendige steden en prachtige natuurgebieden! Het Brabantse landschap is erg gevarieerd. Tegen de naastgelegen provincies Zeeland en Zuid-Holland is de provincie waterrijk, met onder andere de Biesbosch, het Hollands Diep en de Oosterschelde. Landinwaarts daarentegen vind je drogere natuurgebieden zoals de Drunense Duinen of het Groene Woud, en richting Limburg kom je in prachtige vogelparadijzen zoals de Groote Peel of de Mariapeel. Onder meer Breda en Den Bosch zijn steden met een leuke oude binnenstad en heel sfeervol. Ontdek Brabant nu met kaarten en gidsen van de Noorderzon!

 

Resultaat 1–24 van de 53 resultaten wordt getoond

Breda en ‘s-Hertogenbosch

In het Bredase centrum bevinden zich gezellige cafés, met name rond de Grote Kerk en de haven van de stad. Vanaf de haven heb je ook mooi uitzicht over de Nieuwe Mark en het Spanjaardsgat. Verder staan in- en om Breda nog een groot aantal leuke kastelen, zoals kasteel Bouvigne. Door de jaren heen is Breda regelmatig een frontstad geweest en als bijnaam heeft Breda dan ook Nassaustad.

Den Bosch is de hoofdstad van de provincie, en het centrum van deze voormalige garnizoensstad wordt gedomineerd door de grote Sint-Janskathedraal, die hoog boven de bebouwing uitsteekt. Andere trekpleistes van de stad zijn verscheidene theaters, evenementgebouwen en talloze festivals. Tijdens Kwek en Carnaval transformeert de stad zichzelf tot Oeteldonk en is het een groot feest! Ontdek de steden van Brabant met kaarten en gidsen van de Noorderzon!

de Biesbosch

De Biesbosch is een prachtig moerasachtig natuurgebied waarin de natuur grotendeels vrij spel heeft. Het is een uniek zoetwatergetijdengebied en het bestaat uit tientallen eilandjes waarvan een groot deel beschermd en ontoegankelijk is. Het is gelegen tussen de Merwede en de Maas. Aan de westkant van de Biesbosch komen deze grote rivieren samen en vormen het Hollands Diep. De talloze kanaaltjes en riviertjes lenen zich perfect om per kano te verkennen. Voor degenen die liever op land blijven zijn er ook genoeg wandel- en fietspaden. Je zal er wel regelmatig van pondjes gebruik moeten maken!

 

 

Blogs over Noord-Brabant
Blogs over Kaarten en gidsen