Zuid Nederland

Kaart en gidsen voor Zuid-Holland & Zeeland

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van de zuidwestelijke provincies Zeeland en Zuid-Holland. In onze meest waterrijke provincies vind je talloze stranden, leuke steden en plaatsen maar ook uitgebreide natuur. Denk aan de duinen tussen Scheveningen en Katwijk en delen van het groene hart in Zuid-Holland, en bijvoorbeeld de bosachtige duinen van Burgh-Haamstede in Zeeland. Ontdek de leuke strandplaatsen van Zeeland zoals Zierikzee en Vlissingen, en vergeet uiteraard niet om na een lekker dagje aan het strand plaatselijk gevangen mosselen te gaan eten! Den Haag en Rotterdam staan uiteraard vol met heerlijke horeca, talloze winkels en gezelligheid. Ontdek het zuidwesten van ons land met kaarten en gidsen van de Noorderzon!

Resultaat 1–24 van de 31 resultaten wordt getoond

Zeeland

Zeeland, bekend van het water, de dijken en de leuke zeesteden. De provincie heeft een belangrijke plaats in de Nederlandse geschiedenis, en die is natuurlijk verbonden met de zee. Zeeland heeft altijd gevochten tegen het water, hetgeen tot grote geografische wijzigingen heeft geleid. Tot het einde van de 17e eeuw was Vlissingen na Amsterdam de belangrijkste havenstad van ons land, en dat zie terug. De haven van Vlissingen is een prachtig bouwwerk met vestigingsmuren en een oud arsenaal. Ook binnenin het centrum van Vlissingen is allerlei moois te bewonderen, zoals middeleeuwse panden, het beursgebouw en het standbeeld van stadsheld Michiel de Ruyter.

Zeeland is op de duinen na lekker vlak, er staat altijd een zeewindje en de uitzichten zijn mooi. Oftewel, ideaal fietsgebied! Maak een rondreis voor Zeeland op de fiets met fietsgidsen van de Noorderzon, en mis niets van al het moois dat deze provincie te bieden heeft!

Zuid-Holland

De dichtstbevolkte provincie van ons land staat vol met leuke, grote en kleine steden, mooie parken en uiteraard de zee. Rotterdam met al haar waterpracht presenteert zich als de meest moderne stad van Nederland, wat goed uit de verf komt. Denk bijvoorbeeld aan de gebouwen De Rotterdam. Breng ook eens een bezoek aan de studentikoze steden Delft en Leiden, die bol staan van de gezelligheid. Gouda en Dordrecht zijn ook kleinere maar leuke steden die je gemakkelijk in een dag kan ontdekken!

Qua natuur moet je in Zuid-Holland kan je naar de duinen, maar ook het groene hart leent zich perfect voor een mooie fietstocht. Daarnaast grenst de Biesbosch aan Zuid-Holland. Varen, lopen en mountainbiken door dit mooie waternatuurpark is een prachtige ervaring! 

Blogs over Zeeland
Blogs over Kaarten en gidsen