Zuid Nederland

Kaarten en gidsen voor Zeeland

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van de zuidwestelijke provincie Zeeland. In onze meest waterrijke provincie vind je talloze stranden, leuke steden en plaatsen en een mooi, intiem, landschap. Denk aan de bijvoorbeeld de bosrijke duinen van Schouwen, de kreken in Zeeuws-Vlaanderen of het kamertjes-landschap in de Zak van Zuid-Beveland. Ontdek de leuke strandplaatsen van Zeeland zoals Cadzand of Domburg, en vergeet niet om na een lekker dagje aan het strand lokaal geoogste mosselen  (met friet!) te gaan eten! Bijvoorbeeld op een zonnig terras in het leuke oude vissersstadje Zierikzee…

Resultaat 1–24 van de 38 resultaten wordt getoond

Zeeland

Zeeland, bekend van het water, de dijken en de leuke kust- en vissersplaatsen. De provincie heeft een belangrijke plaats in de Nederlandse geschiedenis, en die is natuurlijk verbonden met de zee. Zeeland heeft altijd gevochten tegen het water, hetgeen tot grote landschappelijke aanpassingen heeft geleid. Tot het einde van de 17e eeuw was Vlissingen na Amsterdam de belangrijkste havenstad van ons land. De haven van Vlissingen is deels nog een prachtig historisch bouwwerk met vestigingsmuren en een oud arsenaal. Ook binnen het centrum van Vlissingen is allerlei moois te bewonderen, zoals middeleeuwse panden, het beursgebouw en het standbeeld van de lokale (en Nederlandse!) zeeheld Michiel de Ruyter.

Zeeland is op de duinen na zo plat als een dubbeltje, er staat praktisch altijd een zeewindje en de uitzichten zijn mooi. Oftewel, ideaal fietsgebied! Maak een fietsrondreis op Zeeland met een gedetailleerde fietskaart van de Noorderzon, en mis niets van al wat deze provincie te bieden heeft!

 

Blogs over Zeeland
Blogs over Kaarten en gidsen