Papierzang | Theo Jordans

39,00

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Papierzang | Theo Jordans
Regio
Uitgavedatum 2021
Gewicht0,00 kg
Uitgever

ISBN

9789083158815

Gebied

Zeeuws-Vlaanderen, Groningen, Vlaanderen

Pagina aantal

226

Auteursnaam

Theo Jordans

Formaat

hardback

Categorie
2021 | 0,00 kg | Den Boer | 9789083158815 | Zeeuws-Vlaanderen, Groningen, Vlaanderen | 226 | Theo Jordans | hardback
Extra titelinformatie

Papierzang biedt een caleidoscopische blik op het werk van graficus, schilder, aquarellist en tekenaar Theo Jordans (Venlo, 1956). De lezer maakt de reis van de kunstenaar mee.

De kijker/lezer maakt het grasduinen van kunstenaar Theo Jordans mee door zijn buiten- en binnenwereld. Aan de hand van tekstuele bijdragen van Rob Smolders, Ad Beenhakker, Ramon de Nennie, René Boomkens, Marijn de Grip, Jeroen Mertens, Jan van Damme wordt de kijker/lezer geïntroduceerd in het werk van de kunstenaar. De fotografie is verzorgd door Peter Verdurmen. Verder leveren dichters Tijs van Bragt, André van der Veeke en Rob de Melker een bijdrage.

Niet de chronologie is de constante in het boek, maar de verbanden die worden gelegd tussen het werk en het landschap, het werk en de anekdotes, het werk en de beschouwingen, het werk en de poëzie.

Papierzang richt zich tot de kunstliefhebber, de collega-kunstenaar, de voyeur, de amateur, de natuurbeschermer, de boer, de heemkundige, de liefhebber van poëzie, de bibliofiele verzamelaar.


Theo Jordans, (Venlo 1956), beeldend kunstenaar, woonachtig te Groede, Zeeuws-Vlaanderen, benadert zijn omgeving met een nieuwsgierige blik en is gevoelig voor al datgene dat de waarneembare wereld een picturaal patine geeft. Zo worden onooglijke en vaak triviale aspecten in de handen van de kunstenaar tot iets betekenisvols. De kunstenaar reflecteert in zijn werk niet alleen op het concrete landschap en de stoffering maar ook op de omstandigheden die het landschap hebben gecreëerd. De bewoners en gebruikers, de verhalen, de poëzie, de historie, de ingrepen, de exploitatie, de tand des tijds, de bedreigingen, de conservering, het komt allemaal voorbij. Papierzang, een ode aan de elementen die de schilder/tekenaar hebben geïnspireerd. Het is in het werk van Theo Jordans zoals in de muziek, waar de klank pas ontstaat door de communicatie tussen de instrumentalisten en het publiek.