In het oosten van de provincie Overijssel ligt Twente, een van de mooiere Nederlandse landstreken. In de regio vind je vele prachtige oude Saksische boerderijen, omringd door hoge robuuste eiken, bosschages en en heuvelachtige landerijen. Ook zijn er diverse kastelen te bewonderen. (lees verder onderaan deze pagina)

Resultaat 1–24 van de 28 resultaten wordt getoond

Het heeft daarmee veel weg van het nabijgelegen Duitse Münsterland en de Gelderse Achterhoek. In dit bosrijke gebied kan je heerlijk ontspannen, middels het lopen van prachtige wandelingen door glooiende boerenakkers over kronkelende landweggetjes. Natuurlijk valt er ook prima te fietsen. De natuur is hier bijzonder soortenrijk en met wat geluk sta je oog in oog met reeën, steenmarters of andere niet-alledaagse soorten. Fietsen en wandelen, dat zijn dé twee hoofdredenen waarom je hier wilt zijn! Steek je fietskaart / wandelgids in je zak en trek eropuit!

Hoewel Zwolle in het westen van Overijssel de hoofdstad is van de provincie, is Enschede de grootste stad. Enschede, gelegen vlakbij de Duitse grens, is een leuke gezellige stad en het is de belangrijkste studentenstad van de provincie. Het heeft een mooi museum, het Rijksmuseum Twenthe. Hoewel deze plaats minder oud is dan bijvoorbeeld Deventer, heeft de stad wel degelijk historische waarde. Na de tweede wereldoorlog krabbelde de stad in snel tempo op door de textielproductie en is zeer bruisend geworden. Ontdek het sympathieke Enschede met een stadskaart van de Noorderzon!

Blogs over Twente
Blogs over Kaarten en gidsen