Kaarten en gidsen > Wandelen > Wandelgidsen > Europa > Benelux > Nederland > Zuid Nederland > Noord-Brabant > De Mooiste Netwerkwandelingen: Hart van Brabant

De Mooiste Netwerkwandelingen: Hart van Brabant

16,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
De Mooiste Netwerkwandelingen: Hart van Brabant
Regio
Uitgavedatum 2020
Uitgever

Serie

ISBN

9789038927213

Auteursnaam

Charles Aerssens

Categorie
2020 | Elmar | Netwerkwandelingen | 9789038927213 | Charles Aerssens
Extra titelinformatie

De regio Hart van Brabant ligt grofweg tussen Breda, Waalwijk, Tilburg en de Belgische grens. Het is een verrassend en soms zelfs spannend coulisselandschap dat rijk is aan tegenstellingen. Zo komt de wandelaar in dit gebied zowel naald- als loofbossen tegen, en zijn er zowel zandverstuivingen als moerassen. Ook opvallend zijn de mooie kleine beekdalletjes die als blauwe aders door het landschap stromen. In dit gevarieerde landschap hebben de auteurs (geboren en getogen Brabanders uit respectievelijk Loon op Zand en Oosterhout) de mooiste wandelingen voor de lezer en natuurlijk voor de wandelaar uitgezocht.


De wandelingen variëren in lengte van 7 tot 16 kilometer zodat zowel de wandelaar met kinderen als de geoefende wandelaar er plezier aan kan beleven. De routes zijn uitgezet langs paaltjes met knooppunten; die knooppunten zijn in de wandelgids aan het begin van elke wandeling weergegeven. Bovendien is van elke route een duidelijke topografische kaart opgenomen. Dus verdwalen is bijna onmogelijk. Voor de zekerheid biedt de uitgeverij bovendien gratis te downloaden GPS-tracks.
Aangezien de route langs knooppunten loopt is een routebeschrijving overbodig. Die ruimte gebruiken de auteurs dan ook om (historische) bijzonderheden over de omgeving met de lezer te delen. Ze zijn er op deze manier in geslaagd om een wandelgids te maken waar veel mensen erg veel plezier aan zullen beleven.

Over de reeks De Mooiste Netwerkwandelingen

De ware wandelliefhebber geeft de voorkeur aan het lopen over gras, half- tot onverhard. De wandelaar kan z'n eigen route uitzoeken aan de hand van allerlei criteria: lang-kort, met of zonder hond, bossig of open, verhard of onverhard, thematisch of niet-thematisch. Waar te beginnen als wandelaar? Waar is het nu 'echt genieten', wat zijn de mooiste rondwandelingen?

De auteurs, routemakers en ontwerpers van diverse wandelnetwerken, weten dat als geen ander. Daarom hebben ze het initiatief genomen om een nieuwe serie gidsen te starten. Op basis van eigen ervaringen hebben ze de leukste wandelrondjes en lijnwandelingen geselecteerd. Het resultaat is gebundeld in gidsjes per regio met steeds 15 wandelpareltjes van tussen de 5 en 18 km, waarvan minstens 50% uit half- of onverharde paden bestaat. De routes zijn zo beschreven, in kaart en beeld gebracht dat de lezer er zin in krijgt, dat hij ook te voet de polder in wil. De liefde voor het wandelen spat er vanaf.

Een grote inspiratiebron vormde de gidsenserie Lopen over gras van Jouke van der Meij en Kees ten Holt (†) uit de jaren 1980. Zakgidsjes met liefde gemaakt naar Engels voorbeeld: met getekende kaartjes en sfeervolle schetsjes van landschappen. Er is voor een compact formaat gekozen. Groot verschil met vroeger is het gebruik van kleuren en van topografische kaartjes. Voor de kleurstelling en de plaatsnamen op die kaartjes is gekeken naar stafkaarten van rond 1900 - in retrostijl dus. N