Kaarten en gidsen > Afrika > Noord-Afrika en Sahel > Algerije, Tunesië, Libië
Noord-Afrika en Sahel

Kaart en gidsen voor Algerije, Tunesië, Libië

Op deze pagina vind je de kaarten van het Noord-Afrikaanse land Tunesië. In het noorden grenst Tunesië aan de Middellandse Zee, Algerije in het westen en Libië in het oosten. Tunesië was oorspronkelijk, net als veel andere landen in Noord-Afrika, een Franse kolonie. Het mediterrane landschap in het noorden van Tunesië verandert al snel in een woestijn naar mate je zuidelijker komt. Hoewel de Arabische Lente in het land voorbij is, kan het er nog onrustig zijn. Blijf in Tunesië dichtbij de prachtige kust van de Middellandse Zee en ga vooral niet naar de grens met Libië toe. Andere trekpleister van Tunesië zijn onder andere het indrukwekkende Romeinse amfitheater bij El Djem en de oude ruïnestad Carthago. Ontdek Tunesië met kaarten van de Noorderzon!

Toont alle 15 resultaten

Een bezoek aan Tunesië

Tunesië was eind 2010 het eerste land waar de Arabische Lente op gang kwam, en al na slechts 4 weken weer voorbij was, en Tunesië kan gezien worden als het land dat het beste uit de opstand is gekomen vergeleken met andere landen waar het tot een opstand kwam.

Tunesië staat vol met historische sites zoals de stad Carthago, de Medina van Tunis en andere Romeinse schatten. Verder heeft Tunesië een prachtige kust met goudkleurig zand dat in combinatie met de helderblauwe Middellandse Zee een geslaagde zonvakantie garandeert. De Tunesische hoofdstad Tunis voelt zeer westers aan, mede door de Franse kolonisatie. Ontdek Tunesië met kaarten van de Noorderzon! 

Blogs over Kaarten en gidsen