Midden-Italië

Kaart en gidsen voor Rome, Lazio

Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van het oude Rome. De hoofdstad van de Romeinen en Italië was gebouwd op zeven heuvels, maar rijkt ondertussen tot aan de Middellandse Zee. In het centrum van Rome vind je sommige van de meest bekende monumenten en gebouwen ter wereld, zoals het Colosseum en Vaticaanstad. Het centrum van Rome staat in zijn geheel op de werelderfgoedlijst dankzij de grote historische waarde als een van de meest invloedrijke steden van de westerse geschiedenis. Meer weten over de kaarten van Rome? Ontdek Rome met kaarten en gidsen van de Noorderzon!

 

Resultaat 1–24 van de 40 resultaten wordt getoond

Kaarten van Rome

Al rond het jaar 300, aan het begin van het Romeinse Rijk, had Rome reeds meer dan 1 miljoen inwoners en was het met afstand de grootste stad ter wereld. Echter nadat de Romeinen steeds meer klappen ter verduren kregen daalde het inwonertal drastisch, en duurde het tot de 20e eeuw voordat Rome weer de grens van 1 miljoen passeerde.

Rome staat bomvol met voornamelijk Romeinse historie, maar er is nog zo veel meer. Rome telt tientallen musea met elk hun eigen specialiteit; archeologisch, moderne en oude kunst maar natuurlijk ook het museum over de Romeinen. Verder zijn er in Rome honderden kerken waarvan de Sint-Pieter in het Vaticaan het belangrijkst is. Qua romeinse overblijfselen zijn er buiten het Colosseum honderden stadspoorten, tempels en arken. En we hebben het nog niet eens gehad over de overheerlijke Italiaanse keuken waarvan je in Rome natuurlijk volop kan genieten!

Blogs over Rome, Lazio
Blogs over Kaarten en gidsen