Zuid-Duitsland

Kaart en gidsen voor Baden-Württemberg, Zwarte Woud

Op deze pagina vind je de kaarten, gidsen en overige boeken van de zuidwestelijke bondsstaat Baden-Württemberg met onder meer het Zwarte Woud. Het zit al in de naam; het Zwarte Woud is een dichtbebost middelgebergte, dat hoe zuidelijker hoe hoger wordt en in het uiterste zuiden bijna aan de Zwitserland grenst. In het Zwarte Woud vind je diverse prachtige meren, wijde uitzichten vanaf bijvoorbeeld de Feldberg, en leuke steden zoals Freiburg en Offenburg. Ontdek dit prachtige wandelgebied met de wandelkaarten en gidsen van de Noorderzon! Meer weten over de kaarten van het Zwarte Woud? Haal ze in onze winkel of lees onderaan verder!

 

Resultaat 1–24 van de 130 resultaten wordt getoond

Het wandelgebied ‘Het Zwarte Woud’

Als de sneeuw van de bergtoppen in de lente verdwijnt, komen alle wandelpaden weer tevoorschijn. Het Zwarte Woud is een populair wandelgebied, dat uitgebreid in kaart is gebracht. Bewandel alle toppen van dit aantrekkelijke middelgebergte, met zijn vele wijngaarden, glooiende akkers en pittoreske plaatsjes, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Doordat de hoogste toppen de 1500 meter net niet halen, blijven ze onder de boomgrens en vind je er zodoende vele oeroude bossen. Deze herbergen een interessante fauna, waarbij ook herten en zwijnen horen en zelfs kleine populaties beren en wolven.

Met de wandelkaarten van de Noorderzon weet je zeker dat je geen enkel hoogtepunt van dit gebied hoeft te missen, zoals onder andere de Triberg watervallen, de burcht van Hohenzoller en de bron van de langste rivier van Europa: de Donau!

Kaarten van Stuttgart

De hoofdstad van de deelstaat Baden-Württemberg is Stuttgart, een mooie oude stad bekend om al haar cultuur. Stuttgart is namelijk een stad met veel leuke theaters, waar verscheidene toneelgroepen, cabaretgroepen en muziekgezelschappen hun thuisbasis hebben. Ook in de Duitse literaire geschiedenis is deze stad van groot belang. Wekelijks zijn er lezingen van bekende schrijvers, en de nieuwe bibliotheek van de stad is een van haar mooiste gebouwen. Ontdek Stuttgart en de andere steden in Baden-Württemberg met de kaarten en gidsen van de Noorderzon!

Blogs over Baden-Württemberg
Blogs over Kaarten en gidsen