Europa

Landkaart voor Duitsland

Op deze pagina vind je de landkaarten van Duitsland. Of je nu op weg bent naar een bestemming in Duitsland zelf of op doorreis naar bijvoorbeeld Polen, Tsjechië of nog verder in Oost-Europa, ben je hier op de juiste plek. Hier vind jij dé beste landkaart om je naar jouw reisdoel te begeleiden in of via Duitsland! Onze oosterburen hebben een verrassend veelzijdig land met grote verschillen tussen oost en west en noord en zuid. De Duitsers hebben wel een klein tiental aan verschillende gebergtes, waar de meest bekende uiteraard het Zwarte Woud en de Alpen zijn. Ga op reis naar Duitsland met landkaarten van de Noorderzon!

Resultaat 1–24 van de 37 resultaten wordt getoond

Op doorreis door Duitsland met een kaart van de Noorderzon

Op weg naar een stedentrip in Praag? Of juist naar een van de historische Poolse steden? Dan ga je dus dwars door Duitsland. Het Duitse wegennetwerk kan nog een puntje zuigen aan de Franse tolwegen, en gegeven de gigantische hoeveelheden werkzaamheden is het aan te raden om alvast alternatieve routes van te voren uit te zoeken. Of, wat natuurlijk ook kan, niet rechtstreeks rijden. Door heel Duitsland verspreid liggen prachtige natuurgebieden waar eigenlijk niet veel mensen komen. Denk aan het Harz-gebergte of aan het natuurreservaat Spreewald, net onder Berlijn. Maak een uitstapje naar een van deze mooie gebieden en ontdek meer van al het moois dat onze buren te bieden hebben!

Op weg naar Zuid-Duitsland en verder

Maar de meest populaire bestemmingen in Duitsland zijn toch wel in het zuiden. Het Zwarte Woud is een van de meest tot de verbeelding sprekende gebieden in heel Europa. Dit middelhoge-gebergte is overwoekerd door een dicht bos waar grote dieren steeds meer de ruimte krijgen. Een ervaring op zich! Ietsjes naar het oosten vindt men de Romantische Strasse; de lange weg langs tientallen middeleeuwse kastelen en burchten. De Duitsers zijn daar erg goed in! Het (letterlijke) hoogtepunt van deze historische weg is uiteraard Slot Neuschwanstein, op de rand van de Alpen. Heel Zuid-Duitsland is erg heuvelachtig met zeer grote verschillen in omgevingen. Bossen, bergen, rivieren en meren wisselen elkaar continu af, en dat maakt wandelen en fietsen in deze omgeving erg leuk! Denk uiteraard wel aan je wandelkaarten  en fietskaarten. De Noorderzon helpt je graag verder!

Wie de echte uitdaging aan wil gaan, trekt uiteraard de Zwitserse en Oostenrijkse Alpen in.

Of toch naar het noorden?

Ook wie naar een van de Scandinavische landen op weg is, rijdt dwars door Duitsland. Zweden in een zeer populair vakantieland voor Nederlanders, en de Sondbrug tussen Denemarken en Zweden is direct een van de bezienswaardigheden op weg naar jouw bestemming! Wie onderweg is naar Scandinavië doet er goed aan om een tussenstop te maken in Hamburg. Dit bruisende economische hart van Duitsland staat vol met historie en heeft wel iets weg van Rotterdam. De haven ligt haast middenin de stad, en Hamburg leeft met water. De Duitse steden ontdek je met stedenkaarten van de Noorderzon!

Wegenkaarten van Duitsland

De Noorderzon heeft een groot assortiment aan land- en wegenkaarten van Duitsland voor elk doel. Of je nu wilt rijden, fietsen of lopen; de Noorderzon heeft jouw kaart op voorraad! Afhangend van wat jij gaat doen in jouw vakantie, waar en met welk doel heeft de Noorderzon een passende kaart. Denk aan schaalverschillen, detail verschil. Een echte wegenkaart of juist een waar ook bezienswaardigheden op genoteerd zijn, we hebben ze allemaal. Kom langs! 

Blogs over Duitsland
Blogs over Landkaarten en wegenkaarten