Benelux

Landkaart voor België & Luxemburg

Op deze pagina vind je landkaarten van België en Luxemburg, het land van onze zuiderburen. Wij van de Noorderzon vinden dat de pracht van België wordt regelmatig onderschat. Het land kent geweldige steden, met name in Vlaanderen. Gent, Brugge en Antwerpen zijn alle drie zeer gezellige, historische en bovenal mooie steden waar veel Nederlandse nog een puntje aan kunnen zuigen. Buiten de steden hebben de Belgen ook een grote hoeveelheid aan ruwe natuur, waar je direct aan de andere kant van de grens in Zuid-Limburg tegenaan loopt. Persoonlijk favoriet is Nationaal Park Hoge Kempen, bij Genk. Ontdek België met landkaarten van de Noorderzon!

Toont alle 17 resultaten

Kaarten van het Belgische wegennet

De Belgische snelwegen zijn beroemd en berucht. Geen ander land kent zo veel snelwegen op zo weinig grond als de Belgen. Door de grote hoeveelheid snelwegen zijn er automatisch ook veel knooppunten, die regelmatig behoorlijk verwarrend kunnen wezen! Plan jouw reis daarom goed van te voren met een landkaart van de Noorderzon, zodat je precies weet wat wanneer komen gaat en waar je rekening mee moet houden. Dat zal je veel verkeerde en gemiste afslagen schelen!

Daarnaast zijn er met name in de plattelandsstreken en in de Ardennen natuurlijk veel kleine weggetjes waar je navigatie het moeilijk zal hebben. Ook hier kan een kaart de uitweg zijn. Ga goed voorbereid op reis en haal het meeste uit jouw vakantie naar dit verassend mooie land!

Vlaanderen & Brussel

Zo’n twee derde van alle Belgen is Vlaming, hetgeen je ook terugziet in de veel grotere dichtheid van steden in dit deel van België. Hoewel de natuur met name in centraal en westelijk Vlaanderen plaats heeft moeten maken voor steden, is dit zeker niet verloren grond. De Vlaamse steden staan bol van historie en culturele pracht. Enkele hoogtepunten zijn de belforten van Gent en Brugge, en überhaupt het gehele centrum van Brugge. Deze staan op de werelderfgoedlijst en met reden! Het wordt ook wel het ‘wonder van Brugge’ genoemd dat deze vrijwel geheel intact is gebleven tijdens de wereldoorlogen.

De Belgische hoofdstad Brussel ligt feitelijk niet in Vlaanderen, maar wordt er wel door omringt. Desondanks wordt er in Brussel voornamelijk Frans gesproken, hoewel de meeste Brusselaars tweetalig zijn. Een goede reden om naar Brussel te gaan is om een rondje te maken langs alle EU gebouwen, en een indruk te krijgen waar nou alles wat je op het nieuws hoort over de EU vandaan komt. Maar ook buiten dat is Brussel een erg mooie stad, met een prachtig koninklijk paleis en enkele zeer bekende monumenten zoals Manneke Pis en het Atomium. Ontdek de Belgische steden met kaarten van de Noorderzon!

De Ardennen

Hoewel de steden van België erg leuk zijn en zeker een bezoek waard, zijn de Ardennen toch zeker de hoofdattractie van België als land. Dit heuvelachtige en dichtbeboste gebied wordt doorkruist door honderden rivieren zoals de Ourthe, de Roer en de Salm. Vrijwel alle rivieren in de Ardennen komen uit in de Maas. Dit gebied is ideaal voor de actieve vakantie: je vindt er alles wat je wil aan wandelroutes, fietsroutes en watersport. Neem uiteraard wel je wandelkaarten en fietskaarten mee! Maar ook voor juist rustige relax-vakanties is de Ardennen de place-to-be: natuurlijke warmwaterbronnen zoals die van Spa zijn altijd aantrekkelijk!

Luxemburg

Wie op doorreis is naar Oost-Frankrijk of Zwitserland rijdt vaak door Luxemburg heen. Dit kleine staatje heeft veel gelijkenissen met de Ardennen, waar het naast ligt, zij het iets minder bebost. Luxemburg-stad is een leuke, kleine stad met veel gebouwen uit de (late) middeleeuwen. Er zijn veel parken en heuvels in Luxemburg-stad, hetgeen de plaats een natuurlijke uitstraling geeft. 

Blogs over België & Luxemburg
Blogs over Landkaarten en wegenkaarten