Kaarten en gidsen > Wandelen > Wandelgidsen > Europa > Duitsland > West-Duitsland > Nordrhein-Westfalen > Münsterland > Hohe Mark Steig | Hikeline Wanderführer (wandelgids)

Hohe Mark Steig | Hikeline Wanderführer (wandelgids)

Wandern zwischen Niederrhein, Ruhrgebiet und Münsterland

14,50

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Hohe Mark Steig | Hikeline Wanderführer (wandelgids)
Regio
Uitgavedatum 2024
Uitgever

Serie

ISBN

9783711102126

Categorie
2024 | Esterbauer | Hikeline wandelgidsen | 9783711102126
Extra titelinformatie

Deel uit een serie handige Duitse wandelgidsjes in handzaam formaat. De gidsjes zijn zeer licht in gewicht, desondanks uitstekend bestand tegen weer en wind. Met gedetailleerde kaartjes (met een UTM-grid), duidelijke routebeschrijving, wetenswaardigheden omtrent de plaatsen onderweg, stadsplattegrondjes, hoogteprofiel bij iedere etappe en uitgebreide overnachtingsinfo.

Het wandelpad Hohe Mark Steig loopt over ongeveer 160 kilometer door het gelijknamige natuurpark en doorkruist de noordoostelijke Nederrijn, het noordelijke Ruhrgebied en het zuidelijke Münsterland, meestal ver weg van lawaai en stress. Het landschap kan nauwelijks gevarieerder zijn: Vanaf Wesel aan de Rijn wandel je door verschillende bosgebieden, zoals het Diersfordter Wald met zijn wildpoort, het Dämmerwald met zijn wildontwikkelingsgebied of de Haard met zijn vele hoogteverschillen en prachtige uitzichten. Je zwerft ook door unieke moeras- en veengebieden zoals het Große Veen, het Schwarze Wasser of de Brinksknapp en bereikt steeds weer de oevers van lieflijke wateren zoals het Haltern-stuwmeer of het zogenaamde Dattelner Meer. De meanders van de rivieren Lippe en Stever stralen een heel bijzondere rust uit. Naast de betoverende natuur nodigen bezienswaardige steden als Wesel, Haltern am See of Olfen met hun bezienswaardigheden uit om deze te verkennen.