wandelgids Wicklow Way

17,50

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
wandelgids Wicklow Way
Regio
Uitgavedatum 2021
Uitgever

ISBN

9781786310507

Gebied

Wicklow Mountains – Clonegal to Dublin (South To North)

Formaat

ca. 12 x 17 cm

Categorie ,
2021 | Cicerone Press | 9781786310507 | Wicklow Mountains – Clonegal to Dublin (South To North) | ca. 12 x 17 cm
Extra titelinformatie

Handzame wandelgids voor de Ierse Wicklow Way, een 146 km lange route door de schilderachtige Wicklow Mountains van Dublin naar Clonegal, County Carlow. De bewegwijzerde route is verdeeld in 7 etappes en voert door een glooiend landschap, bospaden en woeste berglandschappen, evenals de historische kloostergemeenschap Glendalough. Optionele varianten zijn ook inbegrepen.

Seizoenen
Het beste weer is waarschijnlijk in de zomer, maar de lente en de herfst kunnen ook goed zijn. De zon kan schijnen of het kan elke dag van het jaar regenen. Vermijd de onbeschutte heidevelden in de winter.

Centra
Dublin, Enniskerry, Roundwood, Laragh, Tinahely, Shillelagh, Clonegal, Bunclody

Moeilijkheidsgraad
De Wicklow Way en aangrenzende paden zijn niet bijzonder moeilijk, maar er zijn enkele afgelegen en onbeschutte stukken heideland die bij slecht weer moeilijk worden. De bewegwijzering is goed maar basis kaartleesvaardigheden zijn nuttig. Waterdichte kleding is gewenst, en omdat het grootste deel van de route over een goede ondergrond loopt, kunt u ook schoenen dragen in plaats van laarzen als u dat liever doet.

Wat u gezien moet hebben
Dublin stadsparken en erfgoed, Two Rock Mountain, Glencree, Powerscourt waterval, Djouce Mountain, Luggala landgoed, Lough Dan, Glendalough, de kloosterstad, de mijnwerkersweg, Glenmalure, Croaghanmoira, Tinahely, de stervende koe pub, Shillelagh, Huntington kasteel