Kaarten en gidsen > Wandelen > Wandelgidsen > Europa > Centraal- en Oost-Europa, Balkan, Siberië > Westelijke Balkan > wandelgids Peaks of the Balkans Rother Wanderführer

wandelgids Peaks of the Balkans Rother Wanderführer

17,90

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
wandelgids Peaks of the Balkans Rother Wanderführer
Regio
UitgavedatumMei 2023
TaalDuits
Uitgever

Serie

ISBN

9783763346714

Gebied

Albanië, Kosovo en Montenegro

Categorie
Mei 2023 | Bergverlag Rother | RWG | 9783763346714 | Albanië, Kosovo en Montenegro
Extra titelinformatie

Handzaam gidsje, dat zó in je broekzak past, met diverse wandelingen in dit gebied, van de meerdaagse route Peaks of the Balkans to een aantal kortere (dag)tochten. Met een duidelijke onderverdeling in een paar moeilijkheidscategorieën (eenvoudig tot pittig). De eenvoudige (blauwe) wandelingen zijn ook goed met kinderen te doen. De wandelingen zijn ingetekend op - vrij simpele - kaartjes. De routebeschrijvingen zijn prima en er wordt aangegeven waar je onderweg iets kunt eten, drinken en, waar dat van pas komt, overnachten. Duitstalig.

"Als de Balkan niet bestond, zou hij moeten worden uitgevonden. Ook al heeft de filosoof Hermann Keyserling het niet over wandelen, het citaat is zeker van toepassing op de drielandenroute "Peaks of the Balkans". De gelijknamige wandelgids van Rother (Duitstalig) beschrijft niet alleen de 10 etappes van de ongeveer 190 kilometer lange trekkingroute door Albanië, Kosovo en Montenegro, maar ook tal van andere dagtochten in de ongerepte natuur van het drielandenpunt. De oorsprong van de rondwandeling, ingehuldigd in 2011, ligt in het idee om mensen in de ooit door oorlog verscheurde regio weer dichter bij elkaar te brengen. Het is ook een maatregel voor de ontwikkeling van zacht toerisme om inkomensmogelijkheden te creëren voor de bergbewoners, de plattelandsvlucht af te remmen en de cultuur te behouden.

De routes volgen meestal oude herders- en handelspaden door de adembenemende hoge berglandschappen van Prokletije, door groene valleien met weelderige bloemenweiden, langs ruisende watervallen en kristalheldere bergmeren, misschien zelfs sporen van wolven of beren. In de oude dorpjes lijkt de tijd te hebben stilgestaan en wie af en toe het comfort van Midden-Europees bergtoerisme mist, wordt ruimschoots gecompenseerd door de warme gastvrijheid van de lokale bevolking.