wandelgids Olavsweg Rother Wanderführer

Vanuit Oslo via het Mjøsameer en Dovrefjell naar Trondheim

17,90

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
wandelgids Olavsweg Rother Wanderführer
Regio
Uitgavedatum 2023
TaalDuits
Uitgever

Serie

ISBN

9783763347254

Categorie ,
2023 | Bergverlag Rother | RWG | 9783763347254
Extra titelinformatie

Ruige, verlaten vlakten, ongerepte bossen, machtige rivieren, staalblauwe meren en de gezellige warmte van een brandende kachel in de avond - intense ervaringen in een overweldigende natuur belooft de 650 km lange pelgrimsweg van de Noorse hoofdstad Oslo naar het graf van de Vikingkoning Olav in Trondheim. De Rother wandelgids "Olavsweg" beschrijft deze bijna 1000 jaar oude route in 32 etappes.

Tot de 16e eeuw deed de Olav-cultus in Scandinavië niet onder voor de beroemde Jakobsweg - bijna alle paden leidden naar het graf van de heilige koning. Na een onderbreking van bijna 500 jaar werd de oude koningsweg, ook wel Gudbrandsdalsleden genoemd, in 1997 nieuw leven ingeblazen en in 2010 aangewezen als Europese culturele route. De route voert wandelaars over het schiereiland Ringerike, langs het betoverende Mjøsa-meer naar Hamar en de voormalige Olympische stad Lillehammer. Als klap op de vuurpijl gaat het door Gudbrandsdalen, het langste dal van Noorwegen, en het Nationaal Park Dovrefjell naar zee. De altijd betrouwbare markeringen leiden de pelgrims zelfs door afgelegen gebieden, het gevarieerde aanbod van accommodatie van eenvoudige hutten tot sfeervolle pelgrimsherbergen en comfortabele hotels, de talrijke prachtige staafkerken en inzichten in de tamelijk onbekende kant van Noorwegen zorgen voor de nodige snufjes plezier en cultuur.

Auteurs Susanne en Walter Elsner hebben de hele route verkend en alle belangrijke informatie voor pelgrims over overnachtingsmogelijkheden en haltes en over de infrastructuur onderweg in hun wandelgids verzameld. De betrouwbare routebeschrijvingen worden aangevuld met routekaarten en hoogteprofielen. Kleine informatieteksten vestigen de aandacht op bezienswaardigheden langs de weg en verklaren hun achtergrond. Bovendien zijn de GPS-tracks voor alle etappes gratis te downloaden op de homepage van Bergverlag Rother.