Iduna's appels | Beer Visser

dwars door Noorwegen; met treinen, bussen, boten en te voet

19,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Iduna's appels | Beer Visser
Regio
Uitgavedatum 2024
Uitgever

ISBN

9789083393001

Auteursnaam

Beer Visser

Categorie
2024 | Raaf | 9789083393001 | Beer Visser
Extra titelinformatie

Van het zuidelijkste punt op het schiereiland Lindesnes naar de Noordkaap. Ruim drie maanden reist Beer Visser door Noorwegen met treinen, bussen, boten en te voet.

Ze bezoekt slaperige dorpen, historische steden en ruige eilanden, en wandelt in de voetsporen van pelgrims, Vikingen en Sami. Regelmatig vraagt ze zich af waar toch dat Vikingbloed en de kleurrijke Noordse goden zijn gebleven in het moderne, strak georganiseerde Noorwegen. Maar de natuur stelt nooit teleur: ze loopt door indrukwekkende bergpassen, zet haar tentje op midden in de wildernis, valt in slaap met roepende uilen en wordt wakker van schreeuwende elanden. Na Trondheim verandert het land. Ze komt in Sapmi, het land van de Sami, de laatste inheemse nomaden van Europa. De Lofoten betoveren haar, de nog steeds zichtbare gevolgen van de Tweede Wereldoorlog onthutsen haar, een hittegolf in het arctische Tromsø drukt haar met haar neus op de realiteit van klimaatverandering.

In dit boek beschrijft zij haar avonturen tegen de achtergrond van de schitterende natuur en haar eigen reflecties in persoonlijke reisverhalen. Elk verhaal wordt aangevuld met wetenswaardigheden over de plekken waar zij doorheen reist. Op aanvullende webpagina's zijn per hoofdstuk achtergrondinformatie, foto's en handige linkjes opgenomen. Iduna's appels vormt samen met de webpagina's een bron van informatie voor iedereen die van reisverhalen houdt en meer wil weten over Noorwegen.