wandelgids LAW 9-2 Pieterpad, deel 2

deel 2: Vorden – Maastricht 241 km.

19,90

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
wandelgids LAW 9-2 Pieterpad, deel 2
Regio ,
UitgavedatumJuni 2023
Uitgever

Serie

ISBN

9789083210711

Categorie , ,
Juni 2023 | Nivon / Wandelnet | LAW-Gidsen | 9789083210711
Extra titelinformatie

Na Vorden gaat de tocht verder in de Liemers, een houtrijk landschap met verspreide boerderijen, bolle enken en beken. Verrassend is de overgang van de heuvels in Montferland naar het dal van de Rijn, om weer omhoog te gaan naar het Rijk van Nijmegen. Dan treedt het Pieterpad in de voetsporen van de bedevaartgangers in Limburg en voert langs de Maas, en de grens van Nederland naar het heuvellandschap van Zuid Limburg. Via Maastricht eindigt de route op de Pietersberg. Daar is een aansluiting op de GR 5 of de Via Mosana. ** Alle wandelgidsen van Wandelplatform en NIVON bevatten gedetailleerde top. kaarten, de routebeschrijving (in 2 richtingen!), leuke achtergrondinfo en praktische zaken omtrent overnachting en openbaar vervoer.


Het Pieterpad is tussen 1978 en 1983 bedacht, gelopen en beschreven door Toos Goorhuis-Tjalsma uit Tilburg en Bertje Jens uit Groningen. Twee vriendinnen die vonden dat Nederland wel een serieus lange afstandspad kon gebruiken. Ze waren namelijk geïnspireerd door een wandeltocht in het Duitse Zwarte Woud en wilden iets vergelijkbaars in Nederland tot stand brengen, compleet met bewegwijzering en documentatie. En dan wel helemaal van Noord- naar Zuid-Nederland, wat (ongeveer) overeenkwam met hun beider woonplaatsen. Al doende kwamen ze op het idee om er een 'Pieterpad' van te maken: van Pieterburen naar de Sint-Pietersberg. In 1983 was het idee verwezenlijkt.

Voor de liefhebbers van J.J. Voskuil's romancyclus 'Het Bureau': in precies deze stijl heeft auteur Wim Huijser een boek geschreven, waarin de bekende romanfiguren Maarten en Nicolien hun wandelavonturen vervolgen: Op Pieterpad. Over een eerder boek van Huijser, ook rondom Maarten en Nicolien, schreef recensent van De Volkskrant Jean-Pierre Geelen "Wim Huijser schrijft geheel in de geest van Voskuil en treft precies de juiste toon."