Wadsaaya | Yvon Hajunga

Reisverhalen van een Hollander in Egypte | Een schets in 34 verhalen

20,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Wadsaaya | Yvon Hajunga
Regio
UitgavedatumApril 2023
Uitgever

ISBN

9789464686548

Auteursnaam

Yvon Hajunga

Categorie
April 2023 | Boekscout | 9789464686548 | Yvon Hajunga
Extra titelinformatie

Veel mensen kennen Egypte als het land van piramides en farao's, maar dit land, gelegen in het meest noordoostelijke punt van Afrika, omvat nog zoveel meer dan dat. Dit ontdekte Yvon Hajunga uit Amstelveen ook toen ze in 1989 naar Caïro, de hoofdstad van Egypte, reisde. In de jaren die volgden reisde ze enkele jaren als reisleider door dit land. Jaren leven in een andere cultuur heeft haar visie op het leven verandert.

De auteur besloot haar belevenissen te bundelen in een boek. Hieruit werd 'Wadsaaya - Hollandse verhalen in Egypte' geboren. Yvon heeft een groot talent voor omgevingsbeschrijvingen, waardoor je je als lezer niet simpelweg in een stad of dorp waant, maar in een zee van kleur, mensen, en gebouwen. De tekst wordt versierd met enkele afbeeldingen van olieverfschilderijen en aquarellen van Yvons hand.

Het boek Wadsaaya bevat 34 verhalen. Observaties en belevenissen die mijn kijk op het leven in Egypte, gedurende vierendertig jaar, weergeven. Onderwerpen als de oudheid, karakters, culturele gebruiken, architectuur en voedsel zijn beschreven in de verhalen over: een paleis in Caïro, ambacht, Siwa, een andere cultuur, de Egyptische taal, heetwaterbronnen in de Westerse Woestijn, vrouwen, paleontologie, de Bedoeïenen, nomaden en boeren, een vrolijke leven tijdens Ramadan, vreemdelingen angst in oud christelijk Caïro, de snelste Bedoeïen van de Sinaï, vrijheid en onvrijheid in Azbakiyya, boeren in het hart van Caïro, arm en rijk en een kopje koffie in Aswan.

Over de auteur

Als beeldend kunstenaar reisde Yvon Hajunga in 1989 naar Caïro, en nam deel aan drie exposities. Voor de revolutie werkte ze enige jaren als reisleider in Egypte. Ze reist naar de Sinaï woestijn, en naar de oase, 'el- Fayyoum.' Gebieden waar water uit de kraan, en het gebruik van gas en licht, geen vanzelfsprekende dienst van de overheid zijn. Jaren leven in een andere cultuur, verandert je visie op het leven,' zegt ze. 'Dat wat je in het begin als vreemd ervaart, speelt op de lange duur geen rol meer.