Kaarten en gidsen > Voor in huis & kantoor > Reisverhalen > Wereld als geheel > Trek – Eten onderweg – toen en nu | Charlotte Kleyn

Trek – Eten onderweg – toen en nu | Charlotte Kleyn

25,00

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Trek – Eten onderweg – toen en nu | Charlotte Kleyn
Regio
Uitgavedatum 2021
Uitgever

ISBN

9789038806402

Auteursnaam

Charlotte Kleyn

Categorie , ,
2021 | Nijgh & Van Ditmar | 9789038806402 | Charlotte Kleyn
Extra titelinformatie

'Charlotte Kleyn combineert een leesbare, vrolijke schrijfstijl met enthousiaste nieuwsgierigheid en gedegen academisch onderzoek in een heel aantrekkelijk culinair-historisch kookboek over eten op reis.'
Joël Broekaert, culinair journalist

Reizen maakt hongerig. Ook in voorbije eeuwen, toen al veel mensen de wegen en wateren bevolkten, moest er onderweg worden gegeten. Hoe ging dat? Wat aten schepelingen in de veertiende eeuw? En hoelang picknicken we al?

Charlotte Kleyn bezocht musea en archieven op zoek naar het verleden van scheepsbeschuit, voedselrantsoenen en overdadige diners op stoomschepen, maar was even nieuwsgierig naar de reizende eters van nu en ging langs bij de scouts, een marineschip en een vliegtuigcateraar.

Daarnaast bevat Trek ruim vijftig recepten geïnspireerd op het verleden, maar helemaal van nu: makreel met middeleeuwse specerijen, antischeurbuikcocktail met arak, abrikozenamandeltaartjes, officiersballen en padvinders-kastanjegoulash.

Charlotte Kleyn studeerde geschiedenis en Frans en rondde in 2017 in Brussel de master Food History af. Sindsdien werkt ze als culinair journalist en historica. Ze schrijft onder andere voor Het Parool en Archeologie Magazine.