Hele wereld

Landkaart voor Wereld als geheel

Op deze pagina vind je de landkaarten van de hele wereld. Deze unieke kaarten hebben niet alleen een praktisch nut als kaart, maar vooral ook als decoratie. De gigantische omvang van de kaarten maakt ze uitermate geschikt om jouw huis op een speciale manier op te leuken! Kaarten van de hele wereld bieden meer dan alleen maar een staatkundig overzicht. Interessante informatie zoals tijdzones en reliëf, alsook grote verkeersaders en intercontinentale spoorwegen worden weergegeven. De landkaarten hebben een schaal van ongeveer 1:28.500.000, en zijn daarmee zo’n anderhalve meter breed. In de marge van deze wereld landkaart zelf staan lijsten met gegevens over de bevolking per land, samen met de nationale vlag. Grote hoeveelheden informatie dus, waar je uren mee zoet kan zijn!

Toont alle 2 resultaten

Wereld landkaart als Decoratie

Gegeven de omvang van deze landkaarten, zijn ze ideaal als wanddecoratie. Hang de kaart aan de muur in plaats van een schilderij, of juist als aanvulling of afwisseling. Behalve de kaart aan de muur hangen, kan je de wereldkaart ook verankeren onder een glazen plaat op een tafel. Dat maakt je interieur bijzonder uniek, en zorgt ongetwijfeld voor verwondering en leuke gesprekken met gasten. Die verwondering wordt alleen maar groter bij de World Upside Down kaart van Hema Maps. De wereld ondersteboven dus. Dat ziet er vreemd uit! De wereld ligt op z’n kop, of wellicht juist goed volgens Australiërs. Heb jij er ook wel eens over nagedacht hoe de wereld er uit zou zien als de wereld werkelijk omgedraaid zou zijn? Zo zijn er nog veel meer wereldkaarten met afwijkend uiterlijk. De ‘Glow in the Dark Map’ is een overwegend donker gekleurde kaart, maar met lichtgevende plekken waar de grote steden liggen!

Vakantieplanning

Een wereldkaart neem je uiteraard niet mee eropuit. Maar dat wil niet zeggen dat wereldkaarten ook volledig nutteloos zijn voor vakanties. Zeker als je de kaart uitspreidt op een tafel of muur kan je perfect wegdromen bij alle mogelijke bestemmingen. De kaarten zijn gedetailleerd genoeg om alle landen en landjes te ontdekken, en dienen als uitstekende inspiratiebron voor jouw vakantie. Met zo’n grote kaart heb je natuurlijk wel het probleem dat je overal heen wilt. Dat natuurlijk lastig, maar op de kaart kan je in ieder geval afstrepen waar je al bent geweest! Voor dat doel is ook een speciale kaart bedacht: de zogeheten Scratchmap.  

Blogs over Landkaarten en wegenkaarten