Kaarten en gidsen > Wandelen > Wandeltochten > Meerdaagse wandelroutes > Europa > Frankrijk > Zuidoost-Frankrijk > Corsica > TG-067 GR20: à travers la montagne Corse | wandelgids GR-20

TG-067 GR20: à travers la montagne Corse | wandelgids GR-20

Calenzana – Conca

20,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
TG-067 GR20: à travers la montagne Corse | wandelgids GR-20
Regio
UitgavedatumMaart 2022
TaalFrans | met onze woordenlijst
Uitgever

Serie

ISBN

9782751411670

Categorie ,
Maart 2022 | FFRP | topoguides à grande randonnée | 9782751411670
Extra titelinformatie

Calenzana, Monte Cinto, Conca (200km). De bekende grande randonnee door het woeste Corsicaanse berglandschap. Een schitterende voettocht voor mensen met een goede conditie.

De uitgever zegt: 'Van de grote stranden van Balagne tot het blauwe water van Valinco, van Calenzana (noordwesten) tot Conca (zuidoosten), de GR®20 volgt het bergachtige reliëf van Corsica en biedt de veeleisende wandelaar een initiatietocht naar het hart van een eiland van wilde schoonheid. De ongerepte natuur van het Regionale Natuurpark van Corsica combineert op een slimme manier landschappen en geuren die u nergens anders zult vinden. Dit circuit wordt door velen beschouwd als het mooiste maar ook het moeilijkste van Frankrijk. Een must!

Op het programma van deze topogids staat de GR®20 route in zijn geheel, d.w.z. 200 km in 15 dagen. Gezien de totale lengte en de aanzienlijke niveauverschillen kan het spoor in twee delen worden gesplitst. Voor wandelaars die de route in Zuid-Noordelijke richting willen volgen, zijn ook de wandeltijden vermeld.'


De 'topoguides' van uitgever FFRP
Onder kenners zijn deze handzame Franse wandelgidsen (uitgegeven door de Fédération Française de la Randonnée Pédestre) een begrip, verbonden aan een lange traditie van 'GR-lopen' in Frankrijk (GR staat voor Grande Randonnée, ofwel langeafstandswandeling).

De gidsjes bevatten altijd gedetailleerde topografische wandelkaarten waarop de route helder staat ingetekend. Alleen al deze mooie kaarten zijn voor veel gebruikers voldoende om de route volledig te kunnen lopen. De Franstalige routebeschrijving is kort, bondig en to the point. Alle GR's zijn in het veld gemarkeerd met de bekende wit-rode horizontale strepen.

De gidsjes bieden ook veel praktische info, zoals nuttige adressen en telefoonnummers, uitgebreide lijsten met overnachtingsmogelijkheden, en allerlei symbolen voor plaatselijke voorzieningen zoals supermarkten, horeca en openbaar vervoer. Daarnaast schenken de boekjes ook kort aandacht aan de lokale 'patrimoine', dat wil zeggen cultuurhistorische bezienswaardigheden en achtergronden en de plaatselijke natuur.

Klik op de serienaam (Topoguides à Grande Randonnée) voor een totaaloverzicht van al deze GR-wandelgidsen.

Natuurlijk geldt voor verreweg de meeste Nederlanders (en Vlamingen) dat het Frans een obstakel is. Speciaal voor hen hebben we bij De Noorderzon een uitgebreide Frans-Nederlandse wandelwoordenlijst samengesteld, een A-5je met de ca. 500 woorden die we het vaakst in deze wandelgidsen aantroffen. Die doen we er altijd bij.