Op deze pagina vind je de kaarten over Corsica, het eiland midden in de Middellandse Zee. Het ligt dichter bij Italië dan bij Frankrijk, ten noorden van Sardinië. Corsica is zeer bergachtig met meerdere toppen boven de 2500 meter, en behoort tot de beste wandelbestemmingen van Europa. Vanaf de meer dan 200 campings op het eiland ben je onmiddellijk in de bergen en de natuur en kan je op pad. De steden Ajaccio en Bastia zijn de grootste agglomeraties van het eiland, en in deze typisch mediterrane steden is het goed vertoeven! Meer weten over dit eiland? Kom nu naar De Noorderzon en haal jouw kaart of gids van Corsica!

 

Resultaat 1–24 van de 54 resultaten wordt getoond

Het Corsicaanse landschap

Corsica heeft twee belangrijke natuurparken: Calanches de Piana en de Scandola. Op Corsica vind je veel bijzondere en zeldzame planten en bomen zoals eucalyptusbomen, zandmadeliefjes en zeekamilles. Corsica telt meer dan 2500 verschillende soorten flora die kunnen bloeien door het zachte klimaat. Tijdens leuke wandelingen zoals de wereldberoemde Mare e Monti wandelroute kom je veel bijzonders tegen! Daarnaast is Corsica natuurlijk beroemd om de roemruchte GR20 bergwandelroute, een van de meest uitdagende van heel Europa. Ontdek Corsica met wandelkaarten en wandelgidsen van de Noorderzon!

Calanches de Piana

De Calanches de Piana is een prachtig natuurgebied in het westen van Corsica dat bestaat uit scherpe rotsen begroeid met licht, typisch mediterraan struweel.  Door dit bijzondere landschap zijn twee grote wandelroutes gepland waardoor je de kans krijgt om de unieke rotsen ook van dichtbij te bekijken. Geniet ook van de betoverende uitzichten over de zee!

Scandola

Een ander belangrijk natuurgebied op Corsica is Scandola. Het gebied ligt net ten noorden van de Calanches de Piana en ligt voor de helft in zee. Ook is een groot deel van het gebied een ontoegankelijk natuurreservaat, maar je kan wel de unieke rode rotsen en kliffen van het natuurgebied bekijken vanaf een boot. De kliffen rijken soms tot wel 900 meter hoog. Onderaan de kliffen zijn meerdere grotten ontstaan in het gesteente. Scandola en de Calanches de Piana behoren samen tot het werelderfgoed!

Corsica heeft uiteraard nog veel meer natuur te bieden dan de bovengenoemde parken. Ontdek alles wat Corsica te bieden heeft met de kaarten en gidsen van de Noorderzon!

de Corsicaanse steden

De hoofdstad van het relatief onafhankelijke Corsica is Ajaccio. Het eiland geniet sinds 1991 meer zelfstandigheid van Frankrijk dan de andere Franse regio’s. Ajaccio wordt omringd door sinaasappel- en olijfbomen die de stad beschermen tegen de zeewind en zorgen voor een stabieler klimaat. Ajaccio ligt aan een baai in het zuidwesten van Corsica en is de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte. Belangrijkste trekpleister van Ajaccio zijn de citadel van de stad en de haven. Ook de kathedraal van Ajaccio en het standbeeld van Napoleon zijn aardige trekpleisters van de stad die sowieso meer dan een bezoek waard is.

Blogs over Corsica
Blogs over Kaarten en gidsen