Zuidoost-Frankrijk

Kaart en gidsen voor Corsica

Op deze pagina vind je de kaarten van het prachtige Franse eiland Corsica, middenin de Middellandse Zee. Het land ligt vlakbij het Italiaanse Ligurië en ten noorden van Sardinië. Corsica is een zeer bergachtig eiland met meerdere toppen boven de 2500 meter, en behoord tot de beste wandelbestemmingen van Europa. Vanaf de meer dan 200 campings op het eiland ben je binnen enkele kilometers in de natuur en kan je op pad. De Corsicaanse steden Ajaccio en Bastia zijn de grootste agglomeraties van het eiland, en in deze typisch mediterrane steden is het goed vertoeven! Meer weten over de kaarten van Corsica? Kom nu naar de Noorderzon en haal jouw kaart of gids van Corsica!

Resultaat 1–24 van de 53 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Corsicaanse natuur

Corsica heeft twee belangrijke natuurparken: Calanches de Piana en de Scandola. Op Corsica vind je veel bijzondere en zeldzame planten en bomen zoals eucalyptusbomen, zandmadeliefjes en zeekamilles. Corsica telt meer dan 2500 verschillende soorten flora die kunnen bloeien door het zachte klimaat. Tijdens leuke wandelingen zoals de wereldberoemde Mare e Monti wandelroute kom je veel bijzonders tegen! Daarnaast lopen er op Corsica meerdere GR20 routes. Ontdek ze allemaal met wandelkaarten van de Noorderzon!

Calanches de Piana

De Calanches de Piana is een prachtig natuurgebied in het westen van Corsica dat bestaat uit scherpe rotsen met lichte begroeiing tussen de punten in. Door deze bijzondere routes zijn twee grote wandelroutes gepland waardoor je de kans krijgt om de unieke rotsen ook van dichtbij te bekijken. Geniet ook van de betoverende uitzichten over de zee!

Scandola

Een ander belangrijk natuurgebied op Corsica is Scandola. Het gebied ligt net ten noorden van de Calanches de Piana en ligt voor de helft in het water. Ook is een groot deel van het gebied een ontoegankelijk natuurreservaat, echter kan je wel de unieke rode rotsen en kliffen van het natuurgebied bekijken vanaf een boot. De kliffen rijken soms tot wel 900 meter hoog. Onderaan de kliffen zijn meerdere grotten ontstaan in het gesteente. Scandola en de Calanches de Piana behoren samen tot het werelderfgoed!

Corsica heeft uiteraard nog veel meer natuur te bieden dan de bovengenoemde parken. Ontdek alles wat Corsica te bieden heeft met kaarten van de Noorderzon!

Kaarten van de Corsicaanse steden

De hoofdstad van het relatief onafhankelijke Corsica is Ajaccio. Het eiland geniet sinds 1991 meer zelfstandigheid van Frankrijk dan de andere Franse regionen. Ajaccio wordt omringt door sinaasappel- en olijfbomen die de stad beschermen tegen koude winden, en zorgen voor een stabieler klimaat. Ajaccio ligt aan een baai in het zuidwesten van Corsica en is de geboorteplaats van de bekende Franse keizer Napoleon Bonaparte. Belangrijkste trekpleister van Ajaccio zijn de citadel van de stad en de haven. Ook de kathedraal van Ajaccio en het standbeeld van Napoleon zijn leuke trekpleisters van de stad die de heerlijke mediterrane stad meer dan een bezoek waard maken! Ontdek Ajaccio en de andere steden van Corsica met stadskaarten van de Noorderzon! 

Blogs over Corsica
Blogs over Kaarten en gidsen