reisgids Saarland

18,95

niet direct leverbaar
mail ons voor de levertermijn

Titelspecificaties
Titelspecificaties
reisgids Saarland
Regio
Uitgavedatum 2022
Uitgever

ISBN

9783897945968

Categorie
2022 | Trescher Verlag | 9783897945968
Extra titelinformatie

De reisgids van Trescher Verlag presenteert de geschiedenis van het grensgebied, de industriële ontwikkeling en de culinaire specialiteiten in detail. Alle bezienswaardigheden zijn in detail beschreven. Praktische informatie, veel stadsplattegronden, tips over hotels en restaurants vergemakkelijken de reisvoorbereiding en bieden de beste oriëntatie ter plaatse.

- Alle bezienswaardigheden van het Saarland op 296 pagina's

- Suggesties voor fietstochten en wandelingen

- Gefundeerde inleiding tot de geschiedenis, cultuur en keuken van het Saarland

- Aanbevelingen voor overnachtingsmogelijkheden, restaurants, winkels en musea

- 12 stadsplattegronden en overzichtskaarten en meer dan 220 kleurenfoto's

Eeuwenlang bepaalden kolenmijnen en ijzerfabrieken het tempo in het Saarland. Tegenwoordig is de structuurverandering voltooid en zijn veel industriebedrijven indrukwekkende gedenkplaatsen geworden; de ijzerfabriek van Völklingen staat zelfs op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Bovendien verrast de kleinste deelstaat van Duitsland met zijn natuurschoon: Of het nu gaat om Hochwald, het natuurpark Saar-Hunsrück met de Saarschleife of het biosfeerreservaat Bliesgau - fantastische wandel- en fietspaden voeren door afwisselende landschappen. Cultuurliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de barokke vestingwerken in Saarlouis en het oudste klooster van Duitsland in Tholey, de Keltische ringmuur van Otzenhausen en het Romeinse museum in Schwarzenacker.

De afstanden in de grensdriehoek zijn kort en reizen is uiterst gemakkelijk. En dus zijn uitstapjes naar Luxemburg-stad of Metz, waaraan een apart hoofdstuk is gewijd, een goed idee. De traditionele stevige keuken van de mijnwerkers ontmoet de Franse haute cuisine. En in het algemeen bepalen plezier en gezelligheid de levenshouding in het Saarland - te beleven op de St. Johanner Markt in Saarbrücken of in de straatcafés van St. Wendel.