Oost-Azië

Reisgids voor Japan

Op deze pagina vind je de reisgidsen over Japan. Als een van de meest toonaangevende Aziatische landen is Japan al jaren een topbestemming. Dit prachtige land heeft van alles wat: hoge bergen, prachtige unieke (eiland)natuur, en natuurlijk grote steden. De Japanse cultuur is als geen ander ter wereld, en heeft als toppunt uiteraard de Japanse hoofdstad Tokio. Deze bruisende metropool is een van de grootste steden ter wereld; iets wat je goed kan zien vanaf de nabijgelegen vulkaan Mount Fuji.  Japan is een land van hectische drukte in de steden, serene rust op het platte land, unieke natuur en heerlijk eten. Ontdek Japan nu met reisgidsen van de Noorderzon!

 

Resultaat 1–24 van de 36 resultaten wordt getoond

Kaarten van het Japanse landschap

Japan is onderverdeeld uit 4 eilanden, waarvan het centrale Honshu het grootste is. Shikoku en Kyushu complementeren het land in het zuiden, terwijl het bekende Hokkaido dat doet in het noorden van Japan. Japan is een groot land van enkele duizenden kilometers van noord naar zuid, en er wonen ruim 125 miljoen inwoners. Het overgrote merendeel hiervan woont op Honshu, met name geconcentreerd rondom Tokio.

Buiten de steden is Japan is zeer groen land. In de meeste delen van Japan valt normaliter veel neerslag. Echter, doordat het land zo groot is, is er een groot klimaatverschil tussen noord en zuid. Op het noordelijke eiland Hokkaido valt vaak tot diep in de lente nog sneeuw terwijl de zuidelijke eilanden tropische trekjes hebben. Hierdoor zit er ook een groot verschil in soorten natuur, hoewel alle natuur van Japan sprookjesachtig mooi kan worden genoemd. Een van de belangrijkste parken van Hokkaido is bijvoorbeeld het Akan nationale park.

Hokkaido

Het Akan-park staat vol met oude vulkanische kraters en andere seismische activiteit zoals warmtebronnen. De kraters zijn regelmatig gevuld met water, de rest van het grondgebied is vooral bos. De vruchtbare vulkanische grond zorgt voor een explosie van groen in de zomer, maar aangezien Hokkaido op dezelfde noorderbreedte ligt als het Russische Vladivostok is het er erg koud in de winter. De kratermeren vriezen stijf dicht, wat weer voor andere prachtige taferelen zorgt. Het bergachtige Hokkaido ligt bomvol met dit soort parken en natuurgebieden. Ideaal wandelgebied dus!

Heel Japan is sowieso erg bergachtig doordat het land langs een breuklijn ligt. Diezelfde breuklijn zorgt er ook voor dat veel van de bergen slapende of actieve vulkanen zijn, en aardbevingen zijn een alledaags gegeven.

Kyushu

Het zuidelijke Kyushu heeft een concentratie steden langs het noordwesten van het eiland, waar dan ook de overgrote meerderheid van de bevolking leeft. Buiten de steden is het eiland het hele jaar door groen. Op Kyushu ligt onder andere de grootste actieve vulkaan van Japan: de Aso. Een van de toppunten van Kyushu die de tropische invloeden goed weergeeft is het Mangrove bos van Amami. Peddel met je gehuurde kano door dit schitterende gebied, onder de gekrulde bomen door. Net als een stratenpatroon komende de vele riviertjes die door het bos stromen hier en daar uit op een meer, van waar je een prachtig uitzicht hebt over de overhangende bergen. Een paradijsje op aarde!

Een bezoek aan Tokio

Een bezoek aan Japan zal meestal in Tokio beginnen. Deze wereldstad is uniek in alles: de sfeer op straat, de Japanse eigenwijze cultuur, de eettentjes en de grootte. Het is een van de grootste financiële hoofdsteden van de wereld. Tokio is voor veel mensen zo’n cultuurschok dat het lastig is om het in woorden uit te leggen, anders dan bijvoorbeeld New York. Tokio is een oude stad, maar is lang niet altijd de hoofdstad van Japan geweest – dat is het pas sinds 1868.

Enkele hoogtepunten van Tokio zijn Shinjuku station, het nationale Japanse museum, het keizerlijke paleis, en Ueno-park, waar men veel musea kan aantreffen. Bij de actieve bezoeker aan Tokio hoort natuurlijk ook een beklimming van de slapende vulkaan Fuji. Deze beklimming kan je zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt: het is hoe dan ook een flinke klim, maar een auto kan je tot 2300 meter hoogte brengen.

Japan is een zeer bijzonder land dat op ieders wensenlijst zou moeten staan, het heeft die ieder wat wils! Haal je reisgidsen bij de Noorderzon en lees van alles over dit prachtland om je alvast warm te draaien over de trip die komen gaat!

Top reisgidsen over Japan.

Wat de beste reisgidsen over Japan zijn, hangt er vanaf wat jij gaat doen! Ga je exclusief naar Tokio? Of ga je wel buiten Tokio, maar blijf je in de buurt? Of ga je juist de natuur opzoeken? Voor al je voorkeuren heeft de Noorderzon de juiste reisgids in het assortiment.

Een voorproefje:

Voor wie graag een kort enkele leuke ideeën wilt weten raden we de Best of Japan gids van Lonely Planet aan. Een beknopte reisgids die je alles leert over het beste wat Japan te bieden heeft. Voor wie ene uitgebreidere gids zoekt, kunnen we de Capitool gids over Japan aanraden voor mensen die zich meer willen inlezen. Uiteraard heeft de Noorderzon ook de Lonely Planet van Japan in het assortiment!

De Insight Guide van Japan legt de nadruk op achtergrondinformatie. Deze zeer complete gids staat bomvol met schitterende fotografie. Niet alleen van de topbestemmingen, maar ook van reisdoelen die je wellicht nog niet voor ogen had. De gids schetst een beeld van de geschiedenis van verschillende plekken in ’t land, maar ook hoe het er vandaag de dag aan toe gaat. Toch biedt de gids ook praktische informatie wat betreft het OV, hotels, kaarten en dergelijke.

Blogs over Reisgidsen