Kaarten en gidsen > Fietsen > Meerdaagse fietsvakanties > Europa > Zuid-Europa / Middellandse Zee > Spanje > Onbegrensd Fietsen naar Andalusië (Benjaminse fietsgids)

Onbegrensd Fietsen naar Andalusië (Benjaminse fietsgids)

Gerona – Andalusië (met een aftakking naar Valencia)

24,50

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Onbegrensd Fietsen naar Andalusië (Benjaminse fietsgids)
Regio ,
UitgavedatumFebruari 2023
Uitgever

Serie

ISBN

9789080649774

Auteursnaam

Paul Benjaminse, Carto Studio

Categorie ,
Februari 2023 | Benjaminse Uitgeverij | Onbegrensd Fietsen | 9789080649774 | Paul Benjaminse, Carto Studio
Extra titelinformatie

In de nieuwste editie zijn enkele nieuwe fietspaden aan het netwerk toegevoegd. Er gaat nu ook een route door de Siërra de Grazalema naar Arcos de la Frontera. Voor enkele verouderde slechte wegen, zijn nieuwe weggetjes met beter asfalt gezocht en gevonden.

Beschrijving
Voor deze route maakt Paul Benjaminse weer gebruik van zoveel mogelijk autovrije paden en wegen. Dat kan al in Catalonië vanaf Girona richting Olot, maar ook verder op weg naar Teruel waar de route over een oude spoorwegbedding dwars door een prachtig bergachtig landschap loopt, compleet met tunnels waarvan de verlichting aangaat als je binnenkomt. In Andalusië wordt er ook gebruik gemaakt van deze vrijliggende fietspaden over oude spoorwegbeddingen.

Een zeldzaam mooie route dus, die de fietser meevoert van de groene bossen boven Barcelona naar het diepgeblakerde zuiden van Spanje. Verwacht geen costa's, daar komt deze route niet. Wel voert deze gids u mee naar het onbekende binnenland van Spanje, naar ruige berglandschappen, verlaten vlaktes, diepe kloven, geërodeerde rotsformaties, middeleeuwse stadjes als adelaarsnesten, moorse burchten, windmolens, en zichtbare lammergieren.

De Andalusië-route loopt van Girona in Catalonië naar de Koningssteden in Andalusië. De route voert over 1700 km door de binnenlanden van Spanje en laat de fietser kennismaken met een vrijwel onbekend maar prachtig deel van Spanje. Het binnenland van Catalonië is groen, met bossen en wijngaarden, maar ook met leuke stadjes en fraaie kloosters. Hoe meer je zuidelijk komt, hoe ruiger het landschap. Over een spoorwegbedding complete met (verlichte) tunnels en bruggen fiets je naar de Maestrazgo toe. Geërodeerde bergen, waarboven gieren cirkelen. Dorpjes die als arendsnesten op bergtoppen staan. Naarmate je zuidelijker komt nemen ookde Moorse invloeden in de steden toe. Teruel en Cuenca zijn prachtige voorbeelden.

Daartussen liggen bergen met grillige rotsformaties zoals te zien bij de Betoverde Stad. Na Cuenca fietst men een klein stuk door La Mancha met een enkele oude windmolen. In kleine stadjes zoals Alarcon en Alcaraz is het goed verblijven.Men kan er doorgaans prima eten en slapen voor weinig geld. Na Alcaraz trekt de route de bergen van de Sierra Segura. Uitgestrekte bossen bieden welkome schaduw. Door olijfgaarden en langs een stuwmeer bereikt men Cazorla, het eerste stadje in Andalusië. In Cazorla komt men op het deel van de route waarmee ook verschillende rondes door Andalusië kunnen worden gemaakt.

De zuidelijke tak kent een traject door het meest ruige deel van Andalusië naar de voet van de Sierra Nevada en Granada. Hierna gaat de route verder naar Malaga (vliegveld) of rechtstreeks naar Ronda. Tussen Ronda en sevilla ligt een van de mooiste fietspaden van Spanje, het via Verde de la Sierra. Ook hier weer tunnels en viaducten, adembenemende landschappen, kolonies gieren, maar ook onderweg oude stationnetjes waar je heerlijk kunt