Overig Zuid-Amerika

Landkaart voor Suriname, Frans en Brits Guyana

Op deze pagina vind je de landkaarten van het oud-Nederlandse  Suriname, Frans-Guyana en de oude Britse kolonie Guyana. Deze kleine staten in het noordoosten van Zuid-Amerika zijn ware paradijzen, die meegenieten van zowel de magistrale tropische Atlantische kust als de binnenlandse natuur. Wanneer men vanuit de zee naar het binnenland trekt, wordt de jungle rap dichter en ondoordringbaarder. De hoofdsteden van deze landen, Georgetown, Paramaribo en Cayenne liggen uiteraard allemaal aan zee, en zijn ware culturele schatten. Er zijn hier talloze overblijfselen van de Europese imperialisten achtergebleven, die, vermengd met de lokale cultuur, voor een unieke mengelmoes zorgen. Ontdek Suriname en Guyana met landkaarten van de Noorderzon!

Toont alle 3 resultaten

Kaarten van het Surinaamse en Guyaanse landschap

Voor alle drie de landen geldt: langs de kust een korte strook met landbouw en moerassige streken, maar richting het binnenland is het al snel steeds maar dichter wordende jungle. Het zuiden van de landen grenst net aan het machtige Amazoneregenwoud. Enkele rivieren die in de Surinaamse bergen ontspringen stromen richting de Amazone. Ondanks moderne bedreigingen voor het regenwoud zoals massale ontbossing en goudwinning, is nog steeds zo’n 90% van het land bedekt met bos. Ditzelfde geldt ook voor de Guyana’s.

Uiteraard biedt al deze natuurlijke pracht ook onderdak aan een veelvoud van dieren. De biodiversiteit in deze landen is werkelijk enorm, en huisvest alles wat je maar bedenken kan. Van grote katachtigen zoals jaguars tot de kleinste kikkertjes. Je vindt in deze landen ook veel endemische soorten zoals tientallen soorten meervallen, spechten en schildpadden.

In Guyana, het oude Britse gedeelte, vindt men onder andere de Kaieteur Waterval. Dit is de grootste waterval van de wereld die in één stroom, dus zonder zijrivieren, naar beneden valt.

In deze landen liggen tientallen nationale parken, natuurreservaten en andere beschermde gebieden. Ontdek deze prachtige landen nu met kaarten en gidsen van de Noorderzon!

Landkaarten van Suriname

Wanneer men de binnenlanden van dit land intrekt, is het ten zeerste aan te raden om landkaarten en een GPS mee te nemen. Internetverbinding zal je meestal kunnen vergeten, dus je bent aangewezen op je kaarten en andere wegwijsmethoden. Met landkaarten van de Noorderzon zit je sowieso goed als je op doorreis bent door Suriname. Voor echte lokale gebieden raden wij aan om terplekke kaarten met een kleinere schaal op de kop te tikken. Ga goed voorbereid op reis en haal het meeste uit jouw vakantie naar dit sensationele land!