Hele wereld

Landkaart voor Zuid-Amerika (en Antarctica)

Op deze pagina vind je de landkaarten van Zuid-Amerika. Heb jij er wel eens over nagedacht om de echte wildernis van Zuid-Amerika te verkennen? En juist helemaal in Patagonië of juist in de Braziliaanse Amazone? Zuid-Amerika is relatief zeer dunbevolkt, en de helft van alle inwoners van het continent woont in Brazilië. Zuid-Amerika is een continent waar vrijwel elk klimaat op de Köppen-schaal te vinden is. En daarmee heeft Zuid-Amerika ook voor ieder wat wils: elke soort natuur die je kan wensen tot machtige metropolen. Zie jij jezelf al op de trappen in Rio de Janeiro zitten? Maak een trip in Zuid-Amerika met landkaarten van de Noorderzon!

Resultaat 1–24 van de 70 resultaten wordt getoond

Landkaarten van zuidelijk Zuid-Amerika

Patagonië wordt vaak besproken als een sprookje, maar dat is het zeker niet! Betoverend mooi is het echter wel. Ruwe, hoge bergen worden afgewisseld met gigantische vlaktes en meren. Langs de gletsjers lopen sommige van de mooiste wegen van de wereld. Slinger door het Zuid-Amerikaanse hooggebergte je landkaart op zak, en zoek de mooiste routes uit. Uiteindelijk wil je natuurlijk niet alleen maar rijden, en daarom heb je ook je wandelkaarten bij je zodat je de bergen kan trotseren. Deze natuurlijke reuzen in zuidelijk Argentinië en Chili behoren zeker tot de mooiste gebergtes van de wereld!

In het midden van Chili vlakt de Andes ietwat af en is er ruimte voor andere natuur. Het klimaat is hier relatief stabiel, en hier komt dan ook de befaamde Chileense wijn vandaan die hier in Nederland in de winkels ligt. Relatief vlakbij de Chileense hoofdstad Santiago ligt het natuurpark Huerquehue. Denk aan combinatie van Scandinavische bossen met Alpine bergen en Kroatische meren, met Zuid-Amerikaanse fauna. Unieke zoogdieren zoals de poedoe en nachtkatten komen hier voor. In het park zijn meerdere wandelroutes uitgestippeld. Steek je wandelkaart op zak en ga op stap! Ontdek de Chileense natuur met landkaarten van de Noorderzon en mis niets!

Kaarten van Brazilië

Braziliaans economisch centrum São Paulo is met afstand de grootste stad van zowel Noord- als Zuid-Amerika bij elkaar, en ligt als een van de weinige grote Braziliaanse steden niet aan zee. Desondanks wordt São Paulo geroemd vanwege de ideale omstandigheden om te surfen in de zee 80 kilometer verderop.

São Paulo kent net zoals de meeste steden vlakbij de evenaar geen jaar met vier seizoenen, maar slechts twee: het natte en het droge seizoen. Desondanks kan het weer in deze stad extreem snel omslaan, en kan het ’t ene uur krap 15 graden zijn met een straffe koude wind, en een uur later weer 30 graden met een alles brandende zon. Toch is het klimaat significant kouder dan die van Rio.  

Rio de Janeiro ligt slechts op zo’n 6 uur rijden van São Paulo op ongeveer dezelfde breedtegraat als São Paulo. Rio is echter veel meer het toeristische centrum van Brazilië, en heeft talloze attracties. Ontdek alles wat Rio te bieden heeft met kaarten en gidsen van de Noorderzon! Wil jij per auto verder Brazilië in? Ontdek het Zuid-Amerikaanse continent zelf met landkaarten. Zie wat jij wilt zien!