Westelijke Balkan

Landkaart voor Kroatië

Op deze pagina vind je de landkaarten van het mooie Kroatië. Een land met prachtige zeesteden, unieke eilanden en natuurlijk het heerlijke mediterrane klimaat. Populaire steden zoals Zadar, Split en Dubrovnik zijn allen schitterend, ware het niet dat je in het hoogseizoen over de toeristen heen rolt. We kunnen een bezoek aan deze steden zeker aanraden, maar wie de drukte wilt vermijden komt niet in de zomer. Idem voor een van de allermooiste stukjes natuur van Europa: de Meren van Plitvice. Maar Kroatië heeft nog zo veel meer om te ontdekken, en dat doe je uiteraard met een landkaart van de Noorderzon! Haal nu jouw landkaarten en gidsen van Kroatië bij de Noorderzon!

Toont alle 11 resultaten

Een stedentrip langs de kust van Kroatië

Van noord naar zuid is de kust van Kroatië slechts zo’n 500 kilometer lang, maar het landschap maakt allerlei rare kronkels en voor de kust liggen duizenden eilanden. De meeste zijn onbewoond en anderen weer ontoegankelijk, maar allen zijn prachtig. Wie vanuit Slovenië Kroatië binnenrijdt komt al snel bij de eerste bekende stad: Pula. Hier heb je gelijk een van de mooiste steden van heel Kroatië te pakken!

Pula heeft een schitterend Romeins amfitheater dat je doet denken aan het Colosseum in Rome. Pula was een belangrijke stad voor de Romeinen, maar is echter niet gesticht door de Italiaanse veroveraars. Ten tijden van de Romeinen bestond Pula al zo’n 500 jaar, hetgeen je onder andere terug kan zien in het archeologisch museum van de stad. Voor de kust van Pula liggen de Brioni-eilanden. Deze eilanden vormen samen een uniek natuurpark, welke beslist een must-see is!

Na je bezoek aan Pula pak je je landkaart er weer bij en vervolg je je roadtrip langs de Kroatische kust. Volgende bestemming is Rijeka, een belangrijke havenstad. Ontdek het eiland Krk, net als het achterland van Rijeka. De Dinarische Alpen beginnen hier aardig de hoogte in te gaan!

Landkaarten van zuidelijk Kroatië

Verder naar het zuiden kom je onder andere langs Zadar en Split, maar ook het kleine stadje Makarska. Dit stadje ligt uiteraard aan de Adriatische Zee, maar wat bijzonder is aan Makarska is dat de bergen hier vrijwel recht de zee in gaan. Wie vanaf het strand van dit kleine stadje richting het land kijkt ziet een imponerende muur van steen die honderden meters de lucht in gaan.

Eenmaal aangekomen in de meest zuidelijke belangrijke stad van Kroatië, Dubrovnik, kan je nog eenmaal genieten van een prachtig historisch stadscentrum, zoals ze dat in Zuid-Europa zo goed kunnen. Deze nog steeds volledig ommuurde vestigingsstad staat bomvol met historie, en ook hier kan je uiteraard genieten van de heerlijke zee. Ontdek de Kroatisch steden met kaarten en gidsen van de Noorderzon!

Kaarten van de Kroatische natuur

Vlak achter de gehele kustlijn van Kroatië liggen de bergen. Deze bergen worden zo snel zo hoog dat ze alle weersinvloeden van de Middellandse Zee volledig blokkeren en hun eigen klimaat creëren, hetgeen kan zorgen voor extreem koude winters. Midden tussen de bergen liggen enkele rivieren, zoals de Korana en de Una. Deze rivieren staan centraal in de meest schitterende, unieke en betoverend mooie natuur die Europa te bieden heeft. Episch centrum van dit natuurlijk schoon zijn is het park Plitvice, een van de belangrijkste toeristische attracties van Kroatië. Wie echter buiten het park blijft ontwijkt de toeristische drukte vrijwel volledig, en kan volop genieten van de natuur. Verken de Kroatische bergen en natuur met kaarten van de Noorderzon en mis niets! 

Blogs over Kroatië
Blogs over Landkaarten en wegenkaarten