Zuid-Europa / Middellandse Zee

Landkaart voor Griekenland

Op deze pagina vind je de landkaarten van Griekenland, het prachtige Zuid-Europese land aan het einde van het Balkanschiereiland. Het Griekse bestaat uit verschillende gebergtes, veel water en natuurlijk de duizenden eilanden, waarvan Kreta de grootste is en de meesten onbewoond. Enkele andere bekende eilanden zijn Rodos, Lefkada en, aan de westzijde van het land, Korfoe. Heel Griekenland is bedekt met eeuwenoude steden, monumenten en overblijfselen uit de Romeinse tijd en ouder. Bovendien is de Griekse natuur bepaald niet te versmaden! Het Pindosgebergte staat bomvol met unieke natuur die je nergens anders vindt. Ontdek Griekenland met landkaarten van de Noorderzon!

Resultaat 1–24 van de 68 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Griekse bergen

Het vasteland van Griekenland bestaat voor een groot deel uit gebergtes, waarvan het Pindosgebergte de grootste is. De wereldberoemde berg Olympia staat echter niet in dit gebergte, maar daar komen we later op terug. In de Griekse bergen wonen maar weinig mensen – het landschap is erg ruw en het klimaat is, zeker voor mediterrane begrippen, zeer onstuimig. Dat zorgt er wel voor dat de natuur meer ruimte krijgt: door de afgelegen parken en grote hoeveelheid eilanden kent Griekenland wel meer dan 5000 soorten planten, en een groot aantal unieke diersoorten.

Vrijwel de enige manier om je op het platteland van Griekenland te manoeuvreren is per auto. Er zijn enkele bergpassen door de bergen gebouwd van waar je de mooiste uitzichten hebt. Ontdek de Griekse natuur met landkaarten van de Noorderzon! Mis niets van al het moois wat dit land te bieden heeft door je reis goed voor te bereiken met kaarten en gidsen!

De Griekse eilanden

Van de 3000 eilanden in de Griekse wateren zijn er enkele honderden bereikbaar per boot of vliegtuig en nog iets minder ook echt bewoond. Ze zijn onderverdeeld in de Ionische en de Egeïsche Eilanden, respectievelijk aan de westelijke en de oostelijke kant van het Griekse vasteland. Kreta valt een beetje in z’n eigen categorie. Veel van deze eilanden zijn maar klein, en een fiets huren valt aan te raden om een tour rond het eiland te maken. Op de grote eilanden zoals Korfoe, Lesvos en natuurlijk Kreta is een auto wel aan te raden. Verken deze eilanden met landkaarten van de Noorderzon! Bekijk alle eeuwenoude monumenten  en ontdek elk geheim van elk eiland. Elk Grieks eiland heeft z’n eigen historie die vaak millennia lang teruggaat.

Blogs over Griekenland
Blogs over Landkaarten en wegenkaarten