Europa

Landkaart voor Frankrijk

Frankrijk heeft een mooi en indrukwekkend wegennetwerk en miljoenen Nederlanders maken daar elk jaar weer gebruik van op weg naar hun vakantie. Wie dit vaker heeft gedaan herkent enige typische kenmerken aan de Franse wegen: als eerste de lange, brede Napoleonswegen met hoge platanen in de berm, maar natuurlijk ook de tolwegen (péage). Het Franse snelwegennetwerk is een van de best onderhouden wegennetwerken ter wereld en het is een ervaring op zich om er te rijden. Soms is verdwaald raken ook onderdeel van die ervaring, maar met een blik op een goede wegenkaart van De Noorderzon is dat verleden tijd! Met deze kaarten vind je altijd elk stadje, dorp of camping. 

Resultaat 1–24 van de 181 resultaten wordt getoond

Vakantie in Frankrijk

Frankrijk is al jaren het meest populaire vakantieland voor Nederlanders. Het land is relatief dichtbij, extreem divers en heeft voor ieder wat wils. De machtige kust van Bretagne en haar kliffen zijn voor veel mensen een unieke belevenis. Iedere fanatieke bergwandelaar heeft wel eens bovenop een Pyreneeën-top gestaan, en menig landgenoot heeft is in het Rhône-dal geweest. De Franse Middellandse Zee, met haar prachtig blauwe water, is een zeer geliefde bestemming voor Nederlanders. Hoe kom je er? De befaamde Route du Soleil is ieder jaar in het nieuws vanwege de files. Met de juiste landkaart voor Frankrijk weet je hoe jij de files het beste kan ontwijken door van tevoren al alternatieve routes te plannen. Je navigatiesysteem is daarbij niet altijd even handig! 

Landkaarten van Parijs

Ken jij de verkeerschaos in Parijs? Elke dag staat het er weer volledig vast, en denk ook aan de vele duizenden eenrichtingsweggetjes. En niet te vergeten: de dubbele ring rondom de stad. Het is aan te raden om Parijs te benaderen per trein of tram, maar mocht je jouw bestemming binnen de stad willen bereiken per auto, is een goede wegenkaart aan te raden. Landkaarten geven je een perfect overzicht van elk straatje zodat je gemakkelijk een andere route kan kiezen in het geval van files. 

Een landkaart voor in de Bergen

Uiteraard kan je niet alleen in Parijs kan je de weg kwijtraken. Autorijden in de bergen is iets waar veel Nederlanders niet aan gewend zijn. Bekende bergpassen zoals de Galibier of de Tourmalet zijn voor veel mensen iets van de Tour de France, op de TV. Als je naar de bergen op vakantie gaat, is een auto toch vaak makkelijker dan het openbaar vervoer. De beste bergwandelroutes zijn alleen per auto te bereiken, en na een prachtige maar vermoeiende wandeling wil je het liefst snel terug naar de camping om je op te frissen, voordat je naar een heerlijk Frans restaurant gaat. Autorijden over kleine bergweggetjes is een kunst op zich, en daarom is het extra vervelend als je de weg kwijtraakt. Er zijn regelmatig slecht aangegeven wegen en zeker in het donker wordt dat een probleem. Regio-landkaarten geven een goed wegoverzicht, tonen veel details en zijn op de perfecte schaal voor nauwkeurig autorijden: 1:200.000. Maar wat ook belangrijk is in de bergen, is dat de landkaarten ook reliëf tonen. Het is een nachtmerrie om vast te komen staan met je auto vol vakantiespullen op een donkere, te steile weg. Plan uw reis daarom goed van tevoren met een degelijke landkaart voor Frankrijk! 

Blogs over Frankrijk
Blogs over Landkaarten en wegenkaarten