Op deze pagina vind je de kaarten van Cuba. Dit tropische eiland net onder Florida heeft een unieke cultuur en een prachtig landschap. Cuba wordt wel eens omschreven als Rusland tijdens de Sovjettijd, maar dan met een tropisch klimaat. De ontspannen sfeer waarmee het Caribisch-gebied wel vaker wordt omschreven overheerst, met veel muziek, dans en andere cultuuruitingen op de stadspleinen van de Cubaanse steden. En rondrijden door Cuba? Dat doe je natuurlijk in een van de vale fameuze antieke auto’s die het eiland rijk is. Cuba ontdek je met landkaarten en de reisgidsen van De Noorderzon!

 

Toont alle 7 resultaten

Rijden door Cuba met landkaarten van de Noorderzon

Eenmaal ter plekke zijn er duizend-en-een plekken waar je auto’s kunt huren, waarmee je het hele eiland over kunt gaan. Dat is echter wel weggelegd voor de vakantieganger met veel tijd: Cuba is van west naar oost wel 1100 kilometer breed!

Verken de steden Havana, Santiago de Cuba en alles ertussenin. De grootste natuurparken van Cuba liggen in het uiterste oosten tegen de zuidkust, vlakbij Santiago de Cuba. Een trip door Cuba voert je onder andere langs historische steden zoals Trinidad, Camagüey, en natuurlijk de hoofdstad Havana.

Cubaanse steden laten je ultiem tot rust komen in de gemoedelijke niets aan de hand sfeer. Ga lekker zitten op een van de vele stadspleintjes die Havana rijk is, en geniet van je drankje, muziek en de ondergaande zon.

Op reis van Havana naar Santiago de Cuba kom je onder andere langs natuurreservaat het Zapatamoeras, waar men tot wel 200 vogelsoorten kan spotten, tussen al het andere natuurschoon door. Je komt ook langs de historisch stad Santa Clara, en nog zo veel meer. De andere kant op, naar het westen vanuit Havana ligt de Viñales-Vallei, wellicht een van de bekendste trekpleisters van Cuba. Het landschap van deze unieke vallei bestaat uit een vlak boerenlandschap waar regelmatig klaksteenheuvels verticaal de grond uit steken. Deze heuvels zijn volledig begroeid.

Met landkaarten van de Noorderzon op zak kun je precies jouw route uitstippelen en plannen. Ook kun je natuurlijk gewoon de weg aflezen, en niet verdwaald raken. Met de juiste voorbereiding haal jij het meeste uit jouw welverdiende vakantie naar dit prachtland. Cuba staat vol met unieke ervaringen, schitterende natuur en uiteraard: zuiver witte stranden waar je ideaal van de zee kunt genieten.

Blogs over Landkaarten en wegenkaarten