Op deze pagina vind je de kaarten en gidsen van het tropische Florida, gelegen tussen de Caraïbische Zee en de Atlantische Oceaan. Deze Amerikaanse staat is vooral bekend vanwege de overvloed aan krokodillen, zonnige stranden en Disney World en heeft als bijnaam de Sunshine state. De belangrijkste stad van de staat is Miami met zijn mooie strandboulevards en de grotendeels Spaanstalige bevolking. Het grootste natuurpark van Florida is het Everglades National Park, op enkele tientallen kilometers vanaf Miami. Meer weten over de kaarten van Florida? Kom langs bij de Noorderzon en zoek jouw kaart of gids uit!

Toont alle 23 resultaten

Kaarten van de Floridase natuur

De Floridase natuur is ligt grotendeels aan de westkant tegen de Caraïbische Zee aan. Het Everglades National Park hadden we hierboven al even besproken, maar er valt nog veel meer te vertellen over dit bijzondere park! Je vindt hier namelijk zeer bijzondere en curieuze dieren. Dit park wordt bewoond door de grootste populatie zeekoeien ter wereld, en met veel geluk kan je hier nog de ernstig bedreigde Floridapanter tegenkomen. Maar pas op: het drassige gebied heeft meer bewoners zoals alligators en krokodillen. Het landschap van de Everglades bestaat vooral uit moeras, graslanden en laag bos zoals mangrovebossen.

Ocala National Forest

Als je mensen vraagt naar jungle paradijzen op aarde zullen de meeste het Braziliaanse of het Zuid-Oost Aziatische regenwoud noemen, maar zelfs in Florida bestaat een dergelijk pareltje. Het Ocala National Forest ligt in het noorden van Florida, vlakbij de grens met de staat Georgia.

Het zeer dichte bos wordt afgewisseld met graslanden, riviertjes en meren. Er zijn meerdere bronnen in het gebied waar het water uit de grond komt, wat zorgt voor prachtig helderblauw water. Het water zit vol met leven en is makkelijk bevaarbaar per kano. Pas wel op voor het wild! In het park zijn verschillende wandelpaden gecreëerd waarmee je diep de bossen in kan lopen. Neem wel je wandelkaart mee! In de bossen kan je onder andere bruine beren, vossen, wilde katten en ander grote zoogdieren tegenkomen.

Kaarten van de Floridase steden

De agglomeratie van Miami is de dichtstbevolkte van heel zuid-oost Amerika en is dan ook het echte financiële centrum van de regio. De haven van Miami is een van de belangrijkste van de VS, en vanuit deze haven vertrekken ook erg veel cruises door de Caraïben of de Bahama’s. In Miami zelf wonen vooral Hispanics uit Cuba wat je dan ook goed kan zien in het straatbeeld. Heerlijk eettenten zijn volop aanwezig en struinen over de zinnige boulevards is dan ook een populair tijdverdrijf in Miami. Het weer in de zomer is behoorlijk onstuimig, en hevige onweersbuien komen regelmatig voor. In extreme gevallen ligt Miami ook in het Amerikaanse orkaangebied.

Orlando

Orlando is een kleinere stad middenin in Florida. De stad heeft altijd bijnaam “De Prachtige Stad”, een naam die Orlando vooral te danken heeft aan de stadsparken in de stad. Orlando staat echter vooral bekend om de grote hoeveelheid attractieparken in de regio. Onder andere Disney World en Universal Studios hebben hier grote parken die jaarlijks vele toeristen trekken. Ook is er een SeaWorld aquarium park, vol met dieren uit de waterwereld.

Orlando, Miami en andere Floridase steden ontdek met stadskaarten van de Noorderzon! Meer weten over de kaarten van Florida? Kom langs in onze winkel en plan jouw vakantie naar Florida! 

Blogs over Kaarten en gidsen