Op deze pagina vind je de landkaarten van het mooie Oostenrijk. Wanneer men aan Oostenrijk denkt gaat de gedachtegang direct naar de Alpen, maar dit land in Centraal-Europa heeft nog veel meer te bieden. Als hoofdstad van het oude Habsburgse Rijk heeft Wenen een geweldige voorraad aan geschiedenis in de stad staan, zowel in de vorm van historische gebouwen alsmede prachtige kunst. Desondanks zijn de Alpen de belangrijkste publiekstrekkers van Oostenrijk, en met reden! Waar men in de zomer de meest prachtige wandelingen kan maken door de bergen, veranderen deze bulten ’s winters in paradijzen voor de wintersport. Ontdek Oostenrijk met landkaarten van de Noorderzon!

Toont alle 13 resultaten

Landkaarten van bergachtig Oostenrijk

Wie met de auto op weg gaat naar Oostenrijk, komt er achter dat het hemelsbreed eigenlijk helemaal niet zo ver is. Met een klein tiental uren zit je al middenin de Oostenrijkse Alpen. Maar dan. Via prachtige bergwegen vol met haarspeltbochten, tunnels en andere ingewikkeldheden wordt men door de bergen geleid op weg naar de bestemming. Of die nou middenin de bergen is of juist aan de andere kant, je wordt gedwongen om de passen te trotseren. In de winter is dit alleen maar lastiger vanwege ondergesneeuwde wegen en andere winterse omstandigheden. Zorg er daarom voor dat je goed bent voorbereid op de lokale situatie! Tussen de bergen is er vaak geen internet en laat je navigatie het afweten. Zorg dus dat je ook de juiste landkaarten meeneemt, zodat je nooit de weg kwijtraakt!

Eenmaal goed voorbereid kan je rustig op reis en optimaal van alle natuurlijke pracht die Oostenrijk te bieden heeft genieten.

Noordelijk Oostenrijk

Oostenrijk bestaat niet alleen maar uit bergen. Vooruit, vlak als Nederland wordt het nooit maar de Donauvlakte komt in de buurt. Op slechts enkele honderden kilometers vanaf de bron in Duitsland is de Donau al uitgegroeid tot een grote machtige rivier die een groot landschap rondom de rivier beïnvloed.

Uiteraard zijn er langs de Donau enkele dorpen en steden gebouwd, waaronder de hoofdstad Wenen, maar eigenlijk is er relatief maar weinig bebouwing langs de rivier. Waar fietsen langs het stroomgebied van de Rijn in Zwitserland razend populair is, vragen wij ons af waarom fietsen langs de Donau niet tenminste net zo geliefd is! Er is veel natuur, kleine maar goede wegen, en uitermate geschikt voor langeafstandsfietsen. Een aanrader! Pak je landkaart mee en ga op reis voor jouw ultieme fietsvakantie!

Wenen

Wenen is een van de mooiste steden van heel Europa, en heeft van alles wat. Het is een relatief grote stad en het gevoel dat je in een grote stad bent is er zeker. Maar daarbuiten heeft Wenen enkel grote mooie parken, eindeloze hoeveelheden cultuur en uiteraard de Donau stroomt dwars door de stad. Haal het meeste uit jouw bezoek naar Wenen met stadskaarten en landkaarten van de Noorderzon! Hiermee weet je zeker dat je niets mist van wat deze stad jouw te bieden heeft!