Griekenland

Kaart en gidsen voor Kreta

Op deze pagina vind je informatie over de kaarten en gidsen van het zonnige eiland Kreta. Dit eiland, horend bij Griekenland, ligt diep in de Middellandse Zee. Kreta is het grootste Griekse eiland en heeft om die reden van ook zeer verschillende regio’s. Kreta is bij uitstek geschikt voor een zon, zand en zee vakantie, maar heeft ook meer te bieden. Het land heeft een uiterst maritiem klimaat, met prachtige rotsen, riviertjes en dorpjes in het binnenland. Ontdek ze allemaal met een kaart van de Noorderzon! Meer weten over kaarten van Kreta? Kom langs bij de Noorderzon of lees onderaan deze pagina meer over dit prachtige eiland.

Resultaat 1–24 van de 42 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Kretenzische natuur

Op Kreta bestaat er een zeer grote hoeveelheid flora diversiteit met meer dan 2000 verschillende planten en bloemen, waarvan ruim 300 inheems op Kreta. Ook groeien er 25 verschillende orchideeën op het eiland. Waar de fauna enigszins teleurstellend is, wordt dat meer dan goed gemaakt door de biodiversiteit aan planten. Op de hoger geleden plaatsen kom je bloemen in alle kleuren van de regenboog tegen. De bergen zijn beste te bereiken per voet! Neem dus je wandelkaart mee. Het gebergte van Kreta heet de Witte Bergen, met meer dan 20 toppen boven de 2000 meter, waarvan de Pachnes de hoogste is met 2450 meter. Waar in de dalen en op de laaggelegen gebieden van Kreta in de winter veel regen valt, valt boven op de bergen zo veer sneeuw dat er zelfs skipistes zijn.

Daarnaast is Kreta een eiland in de Middellandse Zee, en kan het dus niet anders zijn dan dat het de meest prachtige stranden heeft. Dat klopt natuurlijk! Er zijn onder andere grote, bekende stranden zoals bij de hoofdstad, Heraklion en bij Chersonissos. Buiten de toeristenplaatsen zijn er veel rustigere en kalmerende stranden, zoals bij het stadje Trachilos. Hier beleef je de echte Kretenzische cultuur, en merk je de andere grote economische kracht van Kreta: olijfbomen.

Kaarten van de Kretenzische steden

Kreta wordt al voor duizenden jaren bewoond door de mens, en dat kan je goed terugzien. Meer dan 2000 jaar geleden, zelfs nog voordat de Romeinen kwamen, ontwikkelde zich een Minoïsche beschaving op Kreta. Daar zijn ook nog enkele overblijfselen van te zien op het eiland, maar de meeste historische architectuur komt uit de Romeinse tijd of nieuwer. Zo ook in Heraklion, de hoofdstad van het eiland, is er veel uit de oudheid te bekijken. Een van de trekpleister van de badplaats is het archeologische museum, met vooral Minoïsche opgravingen tentoongesteld. In het museum staan opvallend veel afbeeldingen van stieren; dit komt omdat dit dier een belangrijke rol speelde in de cultuur van de Minoërs. Verken Heraklion en al zijn schatten met een stadskaart van de Noorderzon!

Buiten Heraklion kent Kreta nog een aantal andere beroemde badplaatsen zoals Chania en Chersonissos. Lekker lui hangen op het strand, genieten van de zon en de zee! Kreta ontdek je bij de Noorderzon! Ga met een kaart op reis en haal met meeste uit jouw trip naar dit zonnige eiland. 

Blogs over Kreta
Blogs over Kaarten en gidsen