Kaarten en gidsen > Reizen vanuit je luie stoel > Reisverhalen & literatuur > Azië > Oost-Azië > Japan > De stad en zijn onvaste muren | Haruki Murakami

De stad en zijn onvaste muren | Haruki Murakami

34,95

niet direct leverbaar
mail ons voor de levertermijn

Titelspecificaties
Titelspecificaties
De stad en zijn onvaste muren | Haruki Murakami
Regio
Uitgavedatum 2024
Uitgever

ISBN

9789025475536

Pagina aantal

640

Auteursnaam

Haruki Murakami

Formaat

hardback, 217 x 152 x 48 mm

Categorie
2024 | Atlas-Contact | 9789025475536 | 640 | Haruki Murakami | hardback, 217 x 152 x 48 mm
Extra titelinformatie

Een zeventienjarige jongen wordt verliefd op een meisje van zestien. Tijdens hun lange gesprekken vertelt ze hem over een door muren omsloten stad, waar haar échte ik woont.

Wanneer het meisje verdwijnt, begint voor de jongen een levenslange zoektocht naar deze ommuurde stad met eenhoorns, een bibliotheek met oude dromen, een torenklok zonder wijzers. Het lukt hem jaren later om dromenlezer te worden in deze stad en het alter ego van zijn jeugdliefde te vinden. Alleen herkent zij hem niet.

Terug in de oorspronkelijke wereld wordt hij geconfronteerd met wezensvragen over droom en werkelijkheid, zelf en schaduw, hart en wil. Kiest hij voor de werkelijke wereld of voor de stad met onvaste muren?

In zijn eerste roman in zes jaar trekt Haruki Murakami opnieuw een fonkelend universum op waarin droom en werkelijkheid, zelf en schaduw, eenzaamheid en verbinding door elkaar lopen. Hij borduurt losjes voort op een inmiddels legendarisch vroeg verhaal in zijn oeuvre, en op de droomstad uit Hard-boiled Wonderland en het einde van de wereld. Liefhebbers en nieuwe lezers zullen genieten van de ongeëvenaarde Murakami-magie. En meegesleept worden door een van de mooiste liefdesverhalen uit zijn rijke oeuvre.

De Japanse schrijver Haruki Murakami (1949) schreef onder andere de romansKafka op het strand,De opwindvogelkroniekenen zijn magnum opus, de trilogie1q84. Zijn werk wordt in meer dan veertig landen uitgegeven en is bekroond met meerdere prijzen.Op 12 januari 2014, de 65e verjaardag van Murakami, verscheen De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren. Deze roman is juichend onthaald door de pers.