Scandinavië (& Noordpool)

Landkaart voor Denemarken

Op de pagina vind je de landkaarten van Denemarken. Denemarken heeft een soortgelijk landschap aan Nederland. Beide landen zijn ongeveer even groot, alleen telt Denemarken maar een derde van de Nederlandse bevolking. Denemarken is een extreem vlak land en telt nog meer water dan Nederland, hetgeen het bouwen van infrastructuur regelmatig lastig maakt. Liefhebbers van indrukwekkende bruggen kunnen dan ook perfect hun ei kwijt in Denemarken: Sjælland, het eiland waar ook Kopenhagen op ligt, is aan weerszijden verbonden met kilometerslange bruggen. De wereldberoemde Sondbrug verbindt Denemarken met Zweden. Pak je landkaart er bij en maak een tour door het mooie Deense landschap. Denemarken ontdek je met landkaarten van de Noorderzon!

Toont alle 5 resultaten

Kaarten van het Deense landschap

De Deense wegen en infrastructurele verbindingen zijn ronduit goed, dus voor navigatie in dit land zijn kaarten eigenlijk overbodig. Maar dat betekent zeker niet dat ze geheel futiel zijn! Onderweg naar bijvoorbeeld Aarhus in het noorden van het land of juist op doorreis naar Zweden kom je langs allerlei prachtige natuurparken, steden en andere bezienswaardigheden. Met een landkaart op zak kan je goed uitstapjes onderweg uitzoeken en plannen, zodat je het meeste uit jouw trip naar Denemarken haalt.

Een persoonlijke liefhebber is bijvoorbeeld een bezoek aan Skagen, een dorpje in het uiterste noorden van het land. De zee stroomt hier het gehele jaar zo hard, dat zwemmen onmogelijk is en boten speciale routes varen. Door de ontoegankelijkheid van de zee komen hier veel unieke vogels zoals kraanvogels, Goudplevieren en de Noordse nachtegaal. Ook zwemmen er veel zoogdieren hier langs, van gewone zeehonden tot dolfijnen en zelfs orka’s. Daarnaast is Skagen beroemd vanwege de grote hoeveelheid kunstschilders die er vandaan komen of hebben gewoond. Deze pracht kun je bewonderen in het plaatselijke kunstmuseum.

Denemarken leeft met het water. Zo zijn er in het uiterste zuidwesten eilanden die zeer soortgelijk zijn aan onze Waddeneilanden. Het land kent in meer dan duizend eilanden, waarvan er slechts 74 bewoond zijn. Het hoogste punt van Denemarken is de Møllehøj op slechts 170 meter hoogte.

In elke Deense stad speelt water een hoofdrol. Zo zijn de grachten van Kopenhagen zeer vergelijkbaar met die van Amsterdam, en zijn de panden langs diezelfde grachten net zo indrukwekkend, evenals de geschiedenis.

Blogs over Denemarken
Blogs over Landkaarten en wegenkaarten