Op deze pagina vind je de kaarten van de grootste Amerikaanse staat California en de staat Nevada. California is wellicht op New York na de meest bekende Amerikaanse staat met plekken en steden zoals Los Angeles, San Francisco, Yosemite Park en natuurlijk de lange kust langs de Stille Oceaan. Het klimaat in California is erg verschillend: hoewel het landschap met name in de lagergelegen gebieden grotendeels woestijnachtig is valt er met name in het noorden meer neerslag, en uiteraard zijn de bergen ook een stuk koeler. Nevada, bekend van onder andere de stad Las Vegas, geniet een stuk minder invloed van de oceaan en is dus vrijwel in zijn geheel een woestijn. Meer weten over de kaarten van deze bijzondere staten? Kom langs bij de Noorderzon en haal nu jouw kaart van de westelijke VS!

Resultaat 1–24 van de 56 resultaten wordt getoond

Kaarten van de Californische steden

Wanneer je California roept dat denkt men direct aan Los Angeles en San Francisco, en andersom. Deze steden zijn de belangrijkste plaatsen van California, en beide hebben talloze wereldberoemde monumenten, gebouwen en districten zoals Hollywood en Chinatown in LA en de Golden Gate Bridge en de authentieke tram van San Francisco!

Maar ook buiten deze twee plaatsen heeft California genoeg leuke steden! Denk bijvoorbeeld aan San Diego vlakbij de Mexicaanse grens, met een van de grootste dierentuinen van de wereld! Ontdek alle steden van California en Nevada met stadskaarten van de Noorderzon! Als je dan in deze regio bent, en in de gelegenheid om Las Vegas te bezoeken, doe dat dan vooral! Niet per se om te gokken, maar het is een bijzonder aanzicht om deze Amerikaanse waanzin eens van dicht bij te bekijken!

Kaarten van de Californische natuur

California heeft als grootste staat van de VS tientallen nationale parken, waarvan Yosemite de bekendste is. Met name in het noorden van de staat is er een hoge concentratie bijzondere natuur met veel vulkanische activiteit. De geisers van Yosemite zijn een van de hoogtepunten van het park, maar de geisers zijn beslist niet uniek voor dit park! Denk bijvoorbeeld ook aan het Lassen Volcanic Nationale Park. Ook in dit park vind je geisers, maar Lassen Park is een van de enige plekken van de wereld waar alle vier types vulkanen samenkomen! Echt uniek dus! Ontdek de natuur van California te voet met wandelkaarten van de Noorderzon! Ga op pad met jouw kaart in de hand en ontdek al het moois van dichtbij!

De kust van California

Behalve de bergen, bossen, meren en vulkanische activiteit met alle prachtige flora en fauna in de binnenlanden van California heeft de staat ook nog een zeekust van duizenden kilometers lang. Langs de Californische kust vind je onder andere prachtige kliffen, honderden bijzondere vogels en een grote kans om walvissen te zien!

Er is natuurlijk nog veel meer te bekijken langs de kust van California. Ontdek deze kustlijn door een trip te maken over de Pacific Highway en mis niets! Dat doe je natuurlijk met een wegenkaart van de Noorderzon! 

Blogs over California, Nevada
Blogs over Kaarten en gidsen