De Pacific Crest Trail , een 4600 km lange natuurodyssee

Geschreven door Leon Receveur
Leestijd: 3 minuten10 jaar geleden zat Marlies Hallingse met een gebroken voet op de bank met een stapel boeken naast zich. Daar had ze toen eindelijk tijd voor. Een van die boeken is “ Wild” van Cheryl Strayed. Het zaadje was gelegd. Ongeveer een jaar geleden, op 13 april 2023, na 3 jaar voorbereiding, vertrok ze samen met Berry Trip, op hun grote avontuur. Startplaats was het plaatsje Campo aan de Mexicaanse grens. Nu gingen ze zelf die machtige Pacific Crest Trail lopen, ca 4600 km van Mexico naar Canada. Ze hadden er 6,5 maand voor uitgetrokken.De Pacific Crest Trail loopt langs de hoogste delen van de Sierra Nevada en de Cascade Range, die zo’n 160 à 240 km ten oosten van de Amerikaanse Stille Oceaankust liggen. De route doorkruist vijfentwintig nationale bossen, zeven nationale parken en verschillende beschermde wildernisgebieden. Het pad begint in het het plaatsje Campo aan de Mexicaanse grens en eindigt in het Manning Park in de Canadese provincie Brits-Columbia. Het strekt zich uit over de staten Californië, Oregon en Washington. De totale lengte van het pad bedraagt 4286 kilometer en het hoogteverschil is ongeveer 4000 meter. De hoogste bergpas is de Forester Pass. Marlies: “Het was een fantastische tijd. Wat een prachtige natuur en wat een fijne mensen onderweg. We hadden de hoogte en de hoogteverschillen goed ingeschat. We liepen in het begin zo’n zestien kilometer per dag. Na een maand werd dat vijfentwintig kilometer per dag en daarna dertig of meer. Dat klinkt veel maar je rolt er langzaam in. Wij waren trouwens een van de langzaamste hikers. Veel hikers liepen wel veertig per dag. Zij waren dan meestal wel de helft jonger dan wij. Maar dat was ook ons doel niet, we wilden vooral van de omgeving genieten. En dat is uitstekend gelukt. Temperatuur was ook nog een uitdaging, die ons goed afging… van vijfenveertig graden boven nul tot vijf eronder “


Summary
Event
Presentatie over de Pacific Crest Trail
Location
De Noorderzon, Nieuwstad 35,-6811BJ
Starting on
10 mei 2024
Ending on
10 mei 2024
Description
Vrijdag 10 mei komen Marlies Hallingse en Berry Trip, beiden uit Arnhem, vertellen over hun prachtige wandelavontuur, dwars door Amerika van noord naar zuid.
Leon Receveur
Leon Receveur is eigenaar van De Noorderzon. Al meer dan veertig jaar heeft hij een ervaring opgebouwd als reisboekhandelaar, de eerste jaren als mede-oprichter van Kaartenwinkel Stap voor Stap. Sinds eind 1988 is Leon de trotse eigenaar van onze mooie Arnhemse reisboekhandel.