Op deze pagina vind je de kaarten van Bulgarije, het oude Balkanland aan de Zwarte Zee. Bulgarije grenst verder aan Roemenië in het noorden, Macedonië en Servië in het westen en Turkije en Griekenland in het zuiden. Bulgarije heeft een landklimaat, met hete zomers en koude winters en een middelmatige hoeveelheid regen. Het land heeft prachtige natuur, hoge bergen tot krap 3000 meter en natuurlijk de Zwarte Zee. De hoofdstad van Bulgarije, Sofia, staat vol met bijzondere architectuur met voornamelijk Russische en Orthodoxe invloeden. Ontdek Bulgarije met kaarten en gidsen van de Noorderzon!

Resultaat 1–24 van de 28 resultaten wordt getoond

Het Bulgaarse landschap

Het Romeinse Rijk heeft veel overblijfselen achtergelaten in Bulgarije zoals het amfitheater in Plovdiv, maar er is ook veel andere oudheid. Het Rila-Klooster uit de 10e-eeuw is meermaals heropgebouwd, en de huidige gevels van het klooster doen veel denken aan de Notre Dame de la Garde in het Franse Marseille. Ook de Boyana-kerk vlakbij Sofia stamt al uit de 13e-eeuw, en is een prachtig geconserveerde kleine kerk vol met middeleeuwse kunst. Ontdek de Bulgaarse oudheid met gidsen van de Noorderzon!

Bulgarije is een zeer bergachtig land. Met name in het zuidwesten van het land liggen hoge bergen: de Moesala, met ruim 2900 meter hoog, is de hoogste berg van de gehele Balkan. De Moesala is onderdeel van het Rilagebergte, een gebergte zeer rijk aan flora en fauna. Niet alleen ontstaan er meerdere rivieren in deze bergen, maar de rotsen en grotten in dit gebergte huizen ook de in Europa zeldzame rotskruiper. Deze bijzondere vogel komt alleen voor boven de 1000 meter, en dit is het enige gebied binnen Europa waar men deze vogel vindt!

In het Rilagebergte liggen meer dan 150 meren en thermische bronnen. Sommige daarvan zijn zelfs kokendheet! Ontdek Bulgarije met kaarten van de Noorderzon, en haal het meeste uit jouw vakantie naar dit prachtige land! 

Blogs over Bulgarije
Blogs over Kaarten en gidsen