Kaarten en gidsen > Fietsen > Meerdaagse fietsvakanties > Europa > Frankrijk > De Groene Weg naar de Middellandse Zee, deel 2 | fietsgids

De Groene Weg naar de Middellandse Zee, deel 2 | fietsgids

24,50

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
De Groene Weg naar de Middellandse Zee, deel 2 | fietsgids
Regio
Uitgavedatum 2022
Uitgever

Serie

ISBN

9789064559358

Gebied

Marnay (Jura) — Saintes-Maries-de-la-Mer

Categorie ,
2022 | Pirola / ReCreatief Fietsen | Europafietsers | 9789064559358 | Marnay (Jura) — Saintes-Maries-de-la-Mer
Extra titelinformatie

Het is mogelijk te fietsen van Nederland via België, Luxemburg en Oost-Frankrijk naar de Middellandse Zee en daarbij druk verkeer en grote steden te mijden. Deze weg is af te leggen zonder gebruik te maken van de hoge passen van Vogezen, Jura en Alpen. Zo is een fietsroute van ca. 1300 km. ontstaan die voor het grootste deel leidt over secundaire wegen van uitstekende kwaliteit: geheel geasfalteerd. Daarbij bereikt men slechts enkele malen een hoogte van 600 meter. Van enkele trajecten worden ook alternatieven gegeven. De route is zowel heen als terug beschreven. Routegids in spiraalband. Handzaam formaat en praktisch in gebruik. Duidelijke en gedetailleerde kaarten, heldere routebeschrijvingen, wetenswaardigheden en praktische (verblijfs)info kenmerken deze veelgeprezen reeks fietsgidsen voor lange-afstandsfietsers.


De route maakt deel uit van de zogenoemde "Blauwe Loper naar de Middellandse Zee".

Deze start in Nederland start in Heerlen en gaat via de Vennbahn (beschreven in de Groene Weg naar de Middellandse Zee deel 1) naar Luxemburg. Daar pak je de Voie Bleue en die brengt je over rustige fietswegen langs rivieren en kanalen tot Lyon. In deze stad (bij Givors) vervolg je je route met de ViaRhôna, om voor het laatste stuk dan nog een deel te gebruiken uit de gids Groene Weg naar de Middellandse Zee deel 2, waarmee je de route completeert.