Kaarten en gidsen > Reisgidsen > Culinaire reisgidsen

Culinaire reisgidsen

De tijd dat een Nederlands gezin op vakantie naar de Costa Brava een kofferbak vol eigenheimers en ander goed-Hollandse landbouwproducten meenam, ligt gelukkig ver achter ons. Dat wil niet zeggen dat bij iedereen nu een overweldigende interesse in de lokale culinaire tradities is ontstaan, wat natuurlijk ook niet hoeft, maar allengs is men wel een beetje klaar met het idee dat alle eetwaar van over de grens (en dan met name in zuidelijke of oostelijke richting) toch eigenlijk niet pluis is en sowieso beroerd voor je stoelgang. Integendeel, de belangstelling in de lokale keuken van de diverse Europese landen heeft de afgelopen jaren een behoorlijke vlucht genomen, hetgeen wordt weerspiegeld in de overvloed aan regionale kookboeken en culinaire reisgidsen.

Resultaat 73–87 van de 87 resultaten wordt getoond

Leidraad bij culinaire reisgidsen kopen

De Noorderzon heeft een interessante collectie aan culinaire reisgidsen, zowel van Europese als buiten-Europese regio’s. In tegenstelling tot een ‘gewoon’ kookboek worden in een culinaire reisgids de diverse gerechten en culinaire tradities in hun sociaal-culturele context geplaatst en beschreven en wordt de lezer iets duidelijk gemaakt waarom bijzondere producten alleen daar of daar voorkomen en waarom ze er net weer anders smaken of bereid worden dan elders. Hetzelfde kan gezegd worden – mutatis mutandis – over wijnreisgidsen. Voor vinologen (in spe) hebben we ook thematische landkaarten over de diverse wijngebieden (Frankrijk).

Blogs over Culinaire reisgidsen