Culinaire reisgidsen
De tijd dat een Nederlands gezin op vakantie naar de Costa Brava een kofferbak vol eigenheimers en ander goed-Hollandse landbouwproducten meenam, ligt gelukkig ver achter ons. Dat wil niet zeggen dat bij iedereen nu een overweldigende interesse in de lokale culinaire tradities is ontstaan, wat natuurlijk ook niet hoeft, maar allengs is men wel een beetje klaar met het idee dat alle eetwaar van over de grens (en dan met name in zuidelijke of oostelijke richting) toch eigenlijk niet pluis is en sowieso beroerd voor je stoelgang. Integendeel, de belangstelling in de lokale keuken van de diverse Europese landen heeft de afgelopen jaren een behoorlijke vlucht genomen, hetgeen wordt weerspiegeld in de overvloed aan regionale kookboeken en culinaire reisgidsen.
Resultaat 73–89 van de 89 resultaten wordt getoond
- Eat Vietnam | Lonely PlanetThe complete companion to Vietnamese culinary culture Whether it's sticking your chopsticks in yourniet direct leverbaar€19,95 > alles van Azië
- Van Boven in het wild | Yvette van BovenAl haar hele leven kookt Yvette met gratis proviand uit de natuur. Want waarom zou u tuinkers kopenniet direct leverbaar€34,95 > alles van Europa
- Groot Surinaams Kookboek | Diana DuboisGoed koken is een kunst. Het Groot Surinaams Kookboek staat nu al bijna 40 jaar terecht bekend als hniet direct leverbaar€29,95 > alles van Zuid-Amerika (en Antarctica)
- Athína | de ziel van Griekenland in 80 receptenIn 'Athína' van Chloé Monchalin en Benjamin Rousselet vind je 80 recepten waarmee je de heerlijkstdirect leverbaar!€34,95 > alles van Europa
- Zeer ruim assortiment
- Verzending 1-2 werkdagen
- Niet tevreden, geld terug
- De Syrische Keuken van ImadDe Syrische keuken van Imad is niet alleen een kookboek maar vertelt ook het verhaal van Imad Alarnaniet direct leverbaar€29,95 > alles van Azië
- Nosh | Mijn vegetarische Joodse keuken'Prachtig kookboek bomvol smaak.' Miljuschka Witzenhausen Jarenlang reisde Esther voor haar werk deniet direct leverbaar€29,95 > alles van Azië
- Basque | José PizarroSpaans Baskenland, hét culinaire mekka van de wereld Spaans Baskenland is vermaard om zijn keuken -direct leverbaar!€29,90 > alles van Europa
- The best of SuriMAM cooking | kookboek SurinameThe best of SuriMAM Cooking is een tongstrelende hommage aan de Surinaamse eetcultuur en gerechten vdirect leverbaar!€29,95 > alles van Zuid-Amerika (en Antarctica)
- Het grote Nederlandse Smakenwandelboek | wandelgidsOns land telt verrassend veel smakelijke specialiteiten die hun wortels hebben in een bepaalde plaatdirect leverbaar!€27,95 > alles van Europa
- Kamperen in FrankrijkKamperen in Frankrijk (Campingbroekzakkookboekje van Liane Volgers)Hét kookboekje dat in je broekzadirect leverbaar!€2,95 > alles van Europa
- Bitterzoete honing | culinaire reisgids SardiniëIn Bitterzoete honing neemt ervaren chef-kok Letitia Clark je mee naar haar huis op een van de mooisdirect leverbaar!€32,00 > alles van Europa
- De souk | Salma Hage - culinaire reisgidsDe Souk, het beste van de Libanese keuken is met meer dan 500 authentieke en traditionele recepten hdirect leverbaar!€45,00 > alles van Azië
- Zeer ruim assortiment
- Verzending 1-2 werkdagen
- Niet tevreden, geld terug
- Het campingkookboekBoordevol heerlijke recepten voor avontuurlijk kamperen - of u nu een weekendje weggaat, op het stradirect leverbaar!€12,95 > alles van Reisinformatie algemeen
- Proef KoreaWat maakt Koreaans eten zo smaakvol? Het geheim zit in de 'jangs', de sauzen die al duizenden jarendirect leverbaar!€29,95 > alles van Azië
- Wijngids SpanjeDe Spaanse wijnindustrie in booming. Kon men eind vorige eeuw nog wel eens tegen een knallende 'koppdirect leverbaar!€26,95 > alles van Europa
- Zaitoun | recepten en verhalen uit de Palestijnse keukenOlie van de olijf - zaitoun in het Arabisch - vloeit rijkelijk in de keukens van Palestina. Yasmin Kdirect leverbaar!€25,95 > alles van Azië
- Dwars door Parijs | Caroline de MaigretWaar eet je de beste blanquette de veau van Parijs? Voor welke soep met raviolis de crevettes steekdirect leverbaar!€22,50 > alles van Europa
Leidraad bij culinaire reisgidsen kopen
De Noorderzon heeft een interessante collectie aan culinaire reisgidsen, zowel van Europese als buiten-Europese regio’s. In tegenstelling tot een ‘gewoon’ kookboek worden in een culinaire reisgids de diverse gerechten en culinaire tradities in hun sociaal-culturele context geplaatst en beschreven en wordt de lezer iets duidelijk gemaakt waarom bijzondere producten alleen daar of daar voorkomen en waarom ze er net weer anders smaken of bereid worden dan elders. Hetzelfde kan gezegd worden – mutatis mutandis – over wijnreisgidsen. Voor vinologen (in spe) hebben we ook thematische landkaarten over de diverse wijngebieden (Frankrijk).