IJsland blijft een magneet voor echte natuurliefhebbers!

Geschreven door Leon Receveur
Leestijd: 2 minuten

Op vrijdag 24 november presenteerde Ruud Schaafsma ons zijn prachtige verhaal over IJsland, dat vulkanische eiland in het midden van de noordelijke Atlantische Oceaan, dat hij inmiddels zo goed kent en waar hij zich na vele uitgebreide en intensieve kennismakingen zo thuis voelt.

IJsland is een land van uitersten. Overal sporen van een – vaak recent – glaciaalverleden en letterlijke kijkjes in het binnenste van de aarde. Geen bomen, maar wel een explosie van pioniersplanten, korstmossen en blauwwieren in hete bronbeekjes. Enorme hoeveelheden broedvogels, waaronder de fraai gekleurde papegaaiduiker op de honderden meters hoge vogelkliffen langs de kust. De gekleurde bergen, het geweld van gletsjerrivieren met grote watervallen, de verlatenheid van het binnenland. Dit alles in het mooie arctische licht.

de zeer goed bezochte presentatie door Ruud Schaafsma

Op dit unieke eiland binnen Europa, kom je direct in aanraking met het ontstaan van de aarde. Een paradijs voor natuurliefhebbers, wandelaars en fotografen. IJsland heeft een betoverende schoonheid door zijn heldere vergezichten, vulkanische verschijnselen, enorme gletsjers, de hoge vogelrotsen en meren met broedende vogels, het licht van de midzomernacht en het noorderlicht.

Als begeleider van groepsreizen heeft Ruud zich ontwikkeld tot specialist en hij kan veel vertellen over het reizen op IJsland. Net als in zijn vorige boek ‘Struinen op IJsland’ staan zijn belevenissen van jaren reizen door IJsland beschreven in het prachtige boek Verder Struinen op IJsland

Leon Receveur
Leon Receveur is eigenaar van De Noorderzon. Al meer dan veertig jaar heeft hij een ervaring opgebouwd als reisboekhandelaar, de eerste jaren als mede-oprichter van Kaartenwinkel Stap voor Stap. Sinds eind 1988 is Leon de trotse eigenaar van onze mooie Arnhemse reisboekhandel.