Kaarten en gidsen > Fietsen > Meerdaagse fietsvakanties > Europa > Zuid-Europa / Middellandse Zee > Spanje > Zilverroute: Sevilla – Santiago (Via de la Plata)

Zilverroute: Sevilla – Santiago (Via de la Plata)

Sevilla – Santiago – 1000 km

24,90

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Januari 2019 | Benjaminse Uitgeverij | Onbegrensd Fietsen | 9789077899205 | Andalusië/Extremadura/Kastilië/Galicië [IFR] | Paul Benjaminse
Extra titelinformatie
De Zilverroute is de 1000 km-lange pelgrimsroute van Sevilla naar Santiago de Compostela. De Zilverroute is gebaseerd op de oude romeinse weg de Via de la Plata die liep van Sevilla naar Astorga. Naar overlevering werd over deze weg zilver vervoerd naar Sevilla. Onder de overheersing door de moslims werd deze weg door de christelijke pelgrims gebruikt op weg naar Santiago. Vanaf Zamora kreeg de Via de la Plata daarom een eigen verloop die zich in Galicië over twee takken splitste. Inmiddels is deze pelgrimsroute uitgegroeid tot een begrip binnen Spanje. Alhoewel lang niet zo druk als de volle Camino Frances, verheugt ook de Via de la Plata zich in een warme belangstelling. Langs de route zijn albergues en hostals verrezen en de bewegwijzering is vrijwel compleet. De echte oorspronkelijke pelgrimsroute is geschikt voor wandelaars en mountainbikes, maar voor de meeste fietsers lange afstandsfietsers zijn een groot deel van die paden ongeschikt. Bert Sitters had in zijn eerste editie daarom al een keuze gemaakt voor meer geasfalteerde wegen en dat kan ook. Alleen op sommige delen is de oude onverharde weg veel leuker en ook begaanbaar. Die stukken zitten er in. Voor de fietsers zijn er tegenwoordig veel meer kleine asfaltweggetjes en zelfs stukjes fietspad die we kunnen volgen binnen de route. Het maakt de beleving er niet minder om. U kunt natuurlijk vanuit Santiago ook nog door fietsen naar Nederland met de route Sint Jacobs Fietsroute van Clemens Sweerman. Dat is ongeveer 2400 km naar Nederland. Vanuit Sevilla sluit de fietsroute Ongebrensd naar Andalusië aan, ook van van Benjaminse. Met deze gids kunt u er ook nog een rondje Andalusie aan plakken. Uiteraard laat de Zilverroute zich goed combineren met de Ruta Iberica. In deel 2 hiervan zit zelfs een stukje van de Zilverroute verwerkt. Aanbevolen begeleidingskaarten: Michelin 571 en 576.