Kaarten en gidsen > Reisgidsen > Natuurgidsen > Wereld als geheel > Wie wat bewaart | Menno Schilthuizen en Freek Vonk

Wie wat bewaart | Menno Schilthuizen en Freek Vonk

Twee eeuwen Nederlandse natuurhistorie

24,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Wie wat bewaart | Menno Schilthuizen en Freek Vonk
Regio
UitgavedatumOktober 2020
Gewicht1.27 kg
Uitgever

ISBN

9789000362493

Pagina aantal

352

Auteursnaam

Menno Schilthuizen en Freek Vonk

Formaat

248 x 208 x 35 mm, hardback

Categorie ,
Oktober 2020 | 1.27 kg | Spectrum | 9789000362493 | 352 | Menno Schilthuizen en Freek Vonk | 248 x 208 x 35 mm, hardback
Extra titelinformatie

Menno Schilthuizen en Freek Vonk brengen de geschiedenis van de natuurwetenschap van Nederland tot leven

Voor het prille begin van natuurhistorische collecties in Nederland moeten we terug naar 1820, toen koning Willem I het Rijksmuseum van Natuurlijke Historie oprichtte, de voorganger van Naturalis. Het voormalige prinselijke naturaliënkabinet verslond in de afgelopen twee eeuwen vele directeuren, onderzoekers en gebouwen en heeft zelfs oorlogen moeten doorstaan. Wie wat bewaart is een heerlijk verslag van de bijzondere historie van Naturalis en laat ons kennismaken met de vele wetenschappers, verzamelaars en natuurliefhebbers die een bijdrage hebben geleverd aan de uitbreiding en het behoud van de unieke collectie.

Natuurhistorisch museum en onderzoekscentrum Naturalis kent een rijke geschiedenis. En wie kunnen die beter uitdiepen dan biologen en meestervertellers Menno Schilthuizen en Freek Vonk?

Schilthuizen en Vonk nemen ons mee op safari door de geschiedenis van de natuurwetenschap: van de allereerste insectenverzameling van een driejarige prins tot de precieze kunst van natuurkundig illustreren en overzeese verzamelexpedities. Vermakelijk en verrassend van begin tot eind.

Prof. dr. Freek Vonk is Nederlands bekendste bioloog en tevens programmamaker. Hij heeft verscheidene populaire televisieprogramma's gemaakt en heeft verschillende colleges gegeven voor DWDD University. Hij trekt jaarlijks vele bezoekers met zijn shows in AFAS Live en hij schrijft artikelen en columns voor onder andere KIJK en Nature. Sinds 1 februari 2020 is Freek door de Vrije Universiteit in Amsterdam benoemd tot bijzonder hoogleraar Evolutionary Biochemistry.

Prof. dr. Menno Schilthuizen is onderzoeker en evolutiebioloog bij Naturalis Biodiversity Center en hoogleraar kenmerkevolutie en biodiversiteit aan Universiteit Leiden. Hij is de auteur van onder andere Darwin in de stad en winnaar van de Jan Wolkersprijs. Daarnaast geeft hij vaak lezingen.