Weinwandern Ahr – Mittelrhein | wandelgids

48 wandelingen

17,90

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Weinwandern Ahr – Mittelrhein | wandelgids
Regio
Uitgavedatum 2020
Uitgever

Serie

ISBN

9783763332021

Categorie , ,
2020 | Bergverlag Rother | Rother Wanderbuch | 9783763332021
Extra titelinformatie

Dit wandelboek leidt u door de meest spectaculaire wijnlandschappen die Duitsland te bieden heeft: door het UNESCO-werelderfgoed Midden-Rijndal en de Ahrkloof. De wijnstokken worden op de steilste hellingen verbouwd en hier worden hoogwaardige wijnen geproduceerd.

"Weinwandern Ahr - Mittelrhein" beschrijft zowel korte 'plezier'-wandelingen als meer veeleisende wandelingen. De paden leiden door de wijngaarden, door de rivierdalen en naar de hoogten met weidse uitzichten. De selectie van routes omvat bekende bestemmingen zoals Loreley, Drachenfels, Schloss Arenfels, Burg Stahleck of Marksburg. Er zijn echter ook veel insider's tip die rustig en mooi langs de rivier de Ahr en de Midden-Rijn te vinden zijn. Er worden speciale wijnlokalen, Straußwirtschaften en restaurants gepresenteerd, waar u kunt genieten van de typische regionale keuken en de wandeling kunt afsluiten met een glas wijn. (Een Straußwirtschaft is een herberg die wordt gerund door wijnbouwers en wijnbouwbedrijven die seizoens-gerelateerde openingstijden hebben en waar de producenten hun eigen geproduceerde wijn op bepaalde tijdstippen rechtstreeks op de markt brengen.)

En voor wie het heel bijzonder wil, zijn er aanbevelingen voor overnachtingen bij wijnboeren. De 48 wandelingen, inclusief een tweedaagse route, worden helder en met alle belangrijke informatie gepresenteerd. Inzichtelijke hoogteprofielen, gedetailleerde wandelkaarten en de duidelijke routebeschrijvingen maken de oriëntatie gemakkelijk. GPS-gegevens zijn ook beschikbaar om te downloaden. Er is voor gezorgd dat alle begin- en eindpunten met het openbaar vervoer te bereiken zijn.