wandelgids LAW 1-2 Pionierspad

Steenwijk – Muiden (voorheen: Flevopad)

19,50

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
wandelgids LAW 1-2 Pionierspad
Regio
UitgavedatumNovember 2023
Uitgever

Serie

ISBN

9789492641182

Categorie ,
November 2023 | Nivon / Wandelnet | LAW-Gidsen | 9789492641182
Extra titelinformatie

Ontdek Flevoland met het Pionierspad LAW 1-2! Wandel op de bodem van de voormalige Zuiderzee en beleef dit unieke gebied nu nog beter met de nieuwe toevoegingen: boeiende podcasts, inspirerende video's en zes extra dagwandelingen. Trek je wandelschoenen aan en ontdek de jongste provincie van Nederland.

De route

Het Pionierspad (208 km) loopt van Steenwijk naar Muiden en is op te splitsen in elf kleinere etappes. Zo kun je er een meerdaagse tocht van maken. Na een schilderachtige start door de waterrijke Wieden in Overijssel leidt dit Lange-Afstand-Wandelpad je grotendeels over land dat tachtig jaar geleden nog niet eens bestond. Een wandeltocht door bossen en moerassen, afgewisseld door vergezichten over oneindig laagland. De hele route is door vrijwilligers van Wandelnet in beide richtingen met wit-rode markering bewegwijzerd.

Nieuwe natuur

Het Pionierspad vertelt het verhaal van Flevoland, het grootste inpolderingsproject ter wereld. Plannenmakers, inrichters en doeners hebben het land gemaakt. Boerenland, waar de pioniers de zware klei hebben bewerkt tot vruchtbare bodem. Daartussen liggen grote stukken natuur. Uitgestrekte natuurgebieden als de Oostvaardersplassen, het Knarbos en het Horsterwold. Maar ook groene linten langs vaarten en kanalen. Dieren en planten hebben hun stek hier gevonden. De kans dat reeën, vossen of roofvogels je pad kruisen is groot. Ook de fraaie uitzichten, het mooie lijnenspel en de rust zullen je verbazen.

Scan de QR-codes

Onderweg kom je op verschillende plekken QR-codes tegen die je kunt scannen. Zo open je de inspirerende podcasts en video's waarin kenners uit het gebied hun verhaal van Flevoland vertellen. De acht video's en zes podcasts geven diepgang aan je wandeling op het Pionierspad. Ze brengen de verhalen over de bijzondere historie, de zeer diverse natuur, de biologische en moderne landbouw en de beroemde landschapskunstwerken tot leven.Alle wandelgidsen van Wandelplatform en NIVON bevatten gedetailleerde top. kaarten, de routebeschrijving (in 2 richtingen!), leuke achtergrondinfo en praktische zaken omtrent overnachting en openbaar vervoer.

Alle wandelgidsen van Wandelplatform en NIVON bevatten gedetailleerde top. kaarten, de routebeschrijving (in 2 richtingen!), leuke achtergrondinfo en praktische links naar accommodatie en OV.