Kaarten en gidsen > Wandelen > Wandelgidsen > Europa > Scandinavië (& Noordpool) > Denemarken > Kopenhagen & Sjaelland > wandelgids Dänische Ostseeinseln Rother Wanderführer

wandelgids Dänische Ostseeinseln Rother Wanderführer

wandelgids Fyn, Sjælland (rondom Kopenhagen), Møn, Falster, Lolland, Langeland

17,90

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
wandelgids Dänische Ostseeinseln Rother Wanderführer
Regio ,
Uitgavedatum 2024
Uitgever

Serie

ISBN

9783763347513

Categorie
2024 | Bergverlag Rother | RWG | 9783763347513
Extra titelinformatie

Handzaam gidsje, dat zó in je broekzak past, met (meestal zo'n vijftig) wandelingen, die in lengte variëren van een paar uur tot maximaal een dag. Met een duidelijke onderverdeling in een paar moeilijkheidscategorieën (eenvoudig tot pittig). De eenvoudige (blauwe) wandelingen zijn ook goed met kinderen te doen. De wandelingen zijn ingetekend op - vrij simpele - kaartjes. De routebeschrijvingen zijn prima en er wordt aangegeven waar je onderweg iets kunt eten, drinken en, waar dat van pas komt, overnachten. Duitstalig.


Wat meteen opvalt aan de Deense eilanden in de Oostzee is de lange kustlijn, waarvan vele honderden kilometers toegankelijk zijn voor het publiek. De verscheidenheid aan kustvormen, namelijk zandstranden en duinen, kiezelstranden, moerassen en heuse kliffen, zorgen ervoor dat er aan afwisseling geen gebrek is. Maar ook het binnenland wordt niet verwaarloosd. De ijstijden hebben een zacht glooiend tot heuvelachtig landschap achtergelaten, dat misschien niet de mogelijkheid biedt om hoogterecords te vestigen, maar des te uitnodigender is voor aangename wandelingen. Het gecultiveerde landschap wordt sierlijk onderbroken door kleine bosjes en mooie boerderijen, en de bossen met hun prachtige beuken- en eikenbossen zijn ook een lust voor het oog. Je bent nooit ver van het volgende meer, de volgende waterloop of de volgende heide, die volop mogelijkheden bieden voor verdere ontdekkingen.

Daarnaast dragen prehistorische steenzettingen, hunebedden evenals pittoreske landhuizen, gezellige dorpjes en haventjes aanzienlijk bij aan de hoge belevingswaarde.De drie UNESCO-werelderfgoedlocaties Stevns Klint, Skjoldungernes Land en de koninklijke Par Force Jachtdomeinen in het noordoosten van Sjælland zijn ook niet te missen en bieden ideale omstandigheden voor gevarieerde wandelingen en trektochten, waarvan de meeste op gemakkelijk terrein. De moeilijkheidsgraad varieert van een korte wandeling voor het hele gezin tot een pittige dagtocht.Veel van de wandelingen kunnen ook worden aangepast, d.w.z. verlengd of ingekort, om aan individuele voorkeuren te voldoen.