Kaarten en gidsen > Wandelen > Wandelgidsen > Azië > Nabije Oosten en Centraal-Azië > Kaukasus > Armenië > wandelgids Armenië | Armenien Wanderführer

wandelgids Armenië | Armenien Wanderführer

Vulkane, Schluchten und Seen

20,50

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
wandelgids Armenië | Armenien Wanderführer
Regio
UitgavedatumJanuari 2024
Uitgever

Serie

ISBN

9783763345687

Categorie
Januari 2024 | Bergverlag Rother | RWG | 9783763345687
Extra titelinformatie

Wandelen in het oudste christelijke land ter wereld: al lang meer dan een geheime tip onder cultuurreizigers, biedt de Republiek Armenië in de Kleine Kaukasus ook bijna onbeperkte mogelijkheden voor natuurliefhebbers. Imposante bergketens, uitgestrekte weiden en steppen, spectaculaire kloven en idyllische meren zijn hier te vinden, afgewisseld met traditionele kruisstenen en pittoreske oude kerken en kloosters. De nieuwe Rother wandelgids "Armenië" presenteert 50 wandelingen in dit adembenemende landschap.

Sinds enkele jaren werken vrijwilligers hard aan een netwerk van gemarkeerde paden in de nationale parken en andere prachtige natuurgebieden van het land, waardoor wandelen ook voor individuele reizigers steeds gemakkelijker wordt. Het alpine hoogtepunt in de waarste zin van het woord is de Aragaz.Het vulkanische massief, meer dan 4000 meter hoog en bijna het hele jaar door bedekt met sneeuw, met zijn vierpuntige rotskroon springt in het oog zodra je aankomt op het vliegveld.Machtige bergketens zijn ook gegroepeerd rond het enorme Sevanmeer; in het Gegham-gebergte hebben zich talrijke instortingskraters gevormd, waarvan sommige zich in de zomer vullen met smeltwater. En vooral in mei en juni is het land bedekt met een zee van kleurrijke bloemen.

Deze compacte wandelgids bevat tevens:

- gedetailleerde wandelkaarten
- informatieve hoogteprofielen
- GPS tracks om te downloaden