Kaarten en gidsen > Fietsen > Meerdaagse fietsvakanties > Europa > Frankrijk > Veloroute du Soleil | Maastricht – Avignon (Benjaminse fietsgids) *

Veloroute du Soleil | Maastricht – Avignon (Benjaminse fietsgids) *

eerste druk

15,00

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Veloroute du Soleil | Maastricht – Avignon (Benjaminse fietsgids) *
Regio
UitgavedatumMei 2019
Uitgever

Serie

ISBN

VDS

Categorie ,
Mei 2019 | Benjaminse Uitgeverij | Onbegrensd Fietsen | VDS
Extra titelinformatie

De Veloroute du Soleil is een fietsroute die loopt van Nederland naar de Middellandse Zee over grotendeels vrijliggende fietspaden. Op dit moment is de route voor 76% geheel autovrij en gaan de overige trajecten doorgaans over stille landwegen. Na 2022, als ook de laatste trajecten in Frankrijk voorzien van fietspaden, zal 93% van de route autovrij zijn. Het is dan aan Limburg om nog een paar fietspaden aan te leggen.Het is de kortste route, maar zeker ook de snelste route naar het zuiden. Onderweg passeer je mooie delen zoals de Hoge Venen in België, het dal van de Our en Sauer in Luxemburg, het Moezeldal op de grens van Luxemburg en Duitsland en in Frankrijk wederom het Moezeldal, het dal van de Saône, de wijngaarden van de Bourgogne en de Beaujolais.en tenslotte het Rhônedal tot aan de zee.De Véloroute du Soleil is ook een fietsroute met zeer weinig hoogtemeters, misschien wel het minst van alle fietsroutes tussen Nederland en de Middellandse Zee.

Langs de route vindt men ruim voldoende accommodatie in de vorm van hotels, B&B’s en campings.De Véloroute du Soleil is van Maastricht tot aan de Middellandse Zee in totaal 1220 kilometer lang. Over grote lengte van de route vindt men bewegwijzering. Dat geldt voor de Vennbahn door België, het nationale fietspadennetwerk in Luxemburg, de Moselradweg in Duitsland en l’Echappée Bleu Moselle-Saône voor het traject door Frankrijk vanaf de Duitse grens tot in de Bourgogne (en in 2020 tot Lyon) en tenslotte de Via Rhôna vanaf Lyon tot aan de zee. In de eerst editie loopt de route al tot Avignon, maar men kan nu al doorfietsen tot aan zee.