Kaarten en gidsen > Reisgidsen > Natuurgidsen > Europa > Benelux > Nederland > Veldgids Paddenstoelen III

Veldgids Paddenstoelen III

Paddenstoelen van de zeereep

37,50

niet direct leverbaar
mail ons voor de levertermijn

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Veldgids Paddenstoelen III
Regio
Uitgavedatum 2020
Uitgever

Serie

ISBN

9789050117951

Auteursnaam

Machiel E. Noordeloos

Categorie
2020 | KNNV | Veldgidsen | 9789050117951 | Machiel E. Noordeloos
Extra titelinformatie

Bij paddenstoelen denk je in de eerste plaats aan bossen. Maar paddenstoelen komen bijna overal voor. De zeereep van de kustduinen is opvallend rijk aan soorten, die vaak heel specifiek voor dit milieu zijn en niet in de gangbare paddenstoelengidsen zijn opgenomen.

Veldgids paddenstoelen III - paddenstoelen van de zeereep bevat sleutels, beschrijvingen en kleurenfoto's van 160 soorten en is gericht op herkenning in het veld. Waar nodig zijn ook microscopische kenmerken opgenomen. De soortbeschrijvingen behandelen de kenmerken van de soort, achtergrondinformatie, ecologie en verspreiding, voor de hand liggende verwisselingen en informatie over verdere literatuurstudie. In de inleidende hoofdstukken wordt aandacht besteed aan de habitattypen witte en grijze duinen. Door deze veldgids wordt een onbekende paddenstoelenbiotoop voor iedereen ontsloten.

- meer dan 160 soorten

- determinatiesleutels

- veldkenmerken

Machiel E. Noordeloos heeft al ruim 50 jaar een passie voor paddenstoelen: als wetenschapper heeft hij zijn sporen verdiend in de mycologie en hij deelt zijn kennis graag met anderen. Hij speelt een leidende rol in de Nederlandse Mycologische Vereniging.