Arnhems Luiletterland | Wim Huijser

Drie wandelingen door het literaire landschap van Arnhem

9,95

direct leverbaar!

Titelspecificaties
Titelspecificaties
Arnhems Luiletterland | Wim Huijser
Regio
UitgavedatumMei 2021
Uitgever

ISBN

9789492411617

Pagina aantal

96

Auteursnaam

Wim Huijser

Categorie
Mei 2021 | Kontrast | 9789492411617 | 96 | Wim Huijser
Extra titelinformatie

Steeds meer mensen ervaren het genoegen van wandelen, met name in de eigen woon- en leefomgeving. Helemaal als ze daarmee dicht bij huis iets 'nieuws' ontdekten. Lezen over vertrouwde plekken kan stimuleren om beter te kijken.

Schrijver-wandelaar Wim Huijser houdt ervan om geschiedenis en literatuur met elkaar te verbinden. Samen met routemaker Rob Wolfs ontwierp hij een drietal wandelingen door de parken en de binnenstad van Arnhem, langs 21 locaties die verwijzen naar het werk van bekende, maar deels ook vergeten, Arnhemse auteurs - en auteurs die óver Arnhem hebben geschreven. Zo volgen we het spoor van Thomas Rosenboom en de auteur van de Pim Pandoer-reeks Carel Beke door Park Sonsbeek, dwalen we in het Gravinnenbos van Jean Dulieu op zoek naar Paulus de Boskabouter, lopen we aan de hand van Koos van Zomeren over de Middenweg in de Geitenkamp, wandelen we met Jan Siebelink door de Zijpsepoort de stad in en zoeken we daarna net als Felicita Vos weer de vrijheid en stilte van Arnhems groene zone.

Arnhems luiletterland neemt je mee op een tocht door de Arnhemse literatuur, en is daarnaast een ideale roadmap voor Arnhemmers en niet-Arnhemmers die het literaire landschap van de stad ook met eigen ogen willen aanschouwen.